Deze 23 Flames moeten het doen tegen Denemarken en wereldkampioen Spanje

Deze 23 Flames moeten het doen tegen Denemarken en wereldkampioen Spanje
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames beginnen in april aan hun nieuwe campagne in de Nations League, meteen ook belangrijk als kwalificatiemodel voor het EK 2025 in Zwitserland. Op de eerste speeldagen is het meteen van moeten.

Op 5 april openen de Belgian Red Flames thuis tegen wereldkampioen Spanje, vier dagen later is er een wedstrijd op bezoek in Denemarken. Meteen twee zeer belangrijke duels in de strijd om de top-2 in de groep en eventuele rechtstreekse kwalificatie.

Bondscoach Ives Serneels heeft ondertussen de 23 namen bekendgemaakt die er tegen Denemarken en Spanje bij zullen zijn. Daarbij vier nieuwkomers in vergelijking met de vorige selectie van de bondscoach in de barrages tegen Hongarije.

Vier nieuwkomers in de selectie van Ives Serneels

Sarah Wijnants is er na blessure opnieuw bij, terwijl er met Zenia Mertens van OH leuven ook een andere langdurig geblesseerde speelster werd geselecteerd. Met Noémie Gelders en Loredana Humartus zijn er ook twee speelster van Standard geselecteerd.

Zij vervangen in de kern van 23 speelsters Constance Brackman, Yana Daniëls, Chloé Vande Velde en Jody Vangheluwe. 

Vanaf 5 april tot 16 juni worden het drie drukke maanden voor de Flames, waarin in totaal zes wedstrijden worden afgewerkt die van belang zijn voor het EK 2025.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties