De halvefinalisten in de Champions League voor vrouwen zijn bekend: krakers op komst

De halvefinalisten in de Champions League voor vrouwen zijn bekend: krakers op komst
Foto: © photonews

In de Champions League voor vrouwen stonden deze week de kwartfinales op het programma. In de heenwedstrijden hadden de absolute topploegen alvast een prima zaak gedaan richting halve finales. Wisten ze zich in de terugmatchen ook effectief te plaatsen?

Recordkampioen Olympique Lyon mocht het in eigen huis opnemen tegen Benfica met een 2-1 voorsprong uit Portugal meegenomen. In de terugwedstrijd stond er nooit een maat op de Zuid-Franse club.

Benfica werd met 4-1 naar huis gestuurd. Cascarino was opnieuw van belang met twee doelpunten, ook Diani wist de netten twee keer te doen trillen. In de halve finales wacht een Frans onderonsje met PSG. Ook zij maakten het af na een 2-1 uit de heenmatch.

In de terugmatch in eigen huis werd met 3-0 gewonnen. Slachtoffer van dienst was het Zweedse Hacken, Chawinga, Katoto en Albert de goalgetters.

Barcelona tegen Chelsea in andere halve finale

Ajax van zijn kant schreef eerder geschiedenis door de kwartfinales te halen, maar daarin bleek Chelsea wel een maatje te sterk. Na de 0-3 vorige week was de terugwedstrijd een formaliteit. In Londen werd het uiteindelijk 1-1.

In de halve finales wordt het Chelsea tegen Barcelona, want de Catalanen schakelden Brann Bergen uit. Na de 1-2 in Noorwegen werd het 3-1 in eigen huis. De halve finales zijn voor op 20 en 27 april.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties