Janice Cayman blikt vooruit op clash met wereldkampioen: "Dat hebben ze laten zien, maar ..."

Janice Cayman blikt vooruit op clash met wereldkampioen: "Dat hebben ze laten zien, maar ..."
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames beginnen in april aan hun nieuwe campagne in de Nations League, meteen ook belangrijk als kwalificatiemodel voor het EK 2025 in Zwitserland. Op de eerste speeldagen is het meteen van moeten. Het vertrouwen zit echter meer dan in de groep.

Op 5 april openen de Belgian Red Flames thuis tegen wereldkampioen Spanje, vier dagen later is er een wedstrijd op bezoek in Denemarken. Meteen twee zeer belangrijke duels in de strijd om de top-2 in de groep en eventuele rechtstreekse kwalificatie.

Ook Janice Cayman kijkt uit naar de eerste twee confrontaties in de Nations League, wedstrijden die ook meteen tellen voor het EK 2025 in Zwitserland. En dus willen ze graag punten gaan sprokkelen, te beginnen tegen de wereldkampioen.

"Er is enthousiasme, want het is een topaffiche. Spanje is een topland, we willen weten hoe goed ze zijn", aldus Janice Cayman bij VTM in een reactie. "We moeten uitgaan van onze eigen organisatie tegen Spanje en kijken waar we uitkomen."

Wereldkampioen Spanje als eerste tegenstander voor Janice Cayman en Red Flames

"Door de matchen tegen Engeland en Nederland hebben we meer geloof in onszelf. We hebben getoond wat we kunnen waard zijn en dat willen we ook tegen Spanje laten zien. Als we een punt kunnen pakken zou dat mooi zijn."

"Spanje is een zeer sterke ploeg aan de bal en vindt de ruimtes heel goed. Wij weten waar wij hén pijn kunnen doen en dat willen we ook proberen te laten zien. Op de tegenaanval zal er ruimte komen, ook al zijn ze de beste ploeg van de wereld op dit moment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws