Flames U19 boeken nieuwe belangrijke zege in EK-kwalificatie

Flames U19 boeken nieuwe belangrijke zege in EK-kwalificatie
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U19 wisten zich eind vorig jaar te plaatsen voor de tweede ronde in de A-League met oog op het EK 2024. De tegenstanders op weg naar dat EK in Litouwen waren van een haalbare soort en dus is het deze week uitkijken naar wat de Flames vermogen. Voorlopig gaat het goed.

Dromen van het EK in Litouwen mag steeds meer voor de jonge Flames, die vorig jaar nog het EK in eigen land mochten spelen en dus graag opnieuw naar de eindstrijd willen. Op speeldag 1 werd alvast met 3-0 gewonnen van Wit-Rusland.

Red Flames winnen met 2-0 van Slowakije

Op speeldag 2 moest Slowakije voor de bijl. En dat zou ook gaan lukken. Reynders opende al na vijf minuten de score voor de Flames. Op het uur maakte Lievens er 2-0 van, waardoor de Slowaken helemaal in de touwen lagen.

Die deden niets meer terug en dus was het opnieuw raak voor de Flames in Servië. Met 6 op 6 hebben ze alles in eigen handen richting de slotspeeldag op dinsdag tegen het thuisland. Die wonnen met 7-0 van Wit-Rusland.

Puntje tegen Servië genoeg voor EK in Litouwen

De Serviërs verloren op de eerste speeldag wel punten tegen Slowakije door een 2-2 gelijkspel, waardoor de Belgian Red Flames op dinsdag genoeg hebben aan een puntendeling om het EK in Litouwen te gaan bereiken.

We geven jullie graag nog eens voor de volledigheid de stand mee in de groep van de Red Flames na twee speeldagen. De match tussen Slowakije en Wit-Rusland is van geen belang meer voor het EK, maar wel met oog op plaatsing voor de A-groepen van de volgende editie.

1. België 6
2. Servië 4
3. Slowakije 1
4. Wit-Rusland 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws