Red Flames krijgen zeven goals om de oren van wereldkampioen Spanje: "Ferme toek gekregen"

Red Flames krijgen zeven goals om de oren van wereldkampioen Spanje: "Ferme <i>toek</i> gekregen"
Foto: © photonews

Het werd een pijnlijke afgang voor de Belgian Red Flames in hun eerste wedstrijd richting het EK 2025 in Zwitserland. Tegen wereldkampioen Spanje werd met maar liefst 0-7 verloren en dat hakte erop in bij de speelsters. Die waren dan ook zichtbaar ontgoocheld.

Kassie Missipo vatte het bij Sporza treffend samen na de pandoering tegen wereldkampioen Spanje. "Dit is een zware teleurstelling, niemand verliest graag met 0-7", aldus de middenveldster bij het begin van haar analyse.

"Het doet heel veel pijn. We hebben een ferme toek op ons doos gehad, dat is het ergste. We hebben vandaag geleerd dat de ultieme top nog wat te ver is voor ons. Het heeft geen zin om nu negatief te zijn, want we hebben tot het einde alles gegeven."

Wet van de sterkste ondergaan

"Het was de wet van de sterkste, we kunnen ons niets verwijten. We moeten dat nu loslaten en ons voor 200% geven tegen Denemarken." Tegen de Denen zal het er meteen op moeten zijn, want Denemarken won met 1-3 in Tsjechië. De strijd om plaats twee staat dus op het spel.

"We mogen ons daarvoor niet alle druk opleggen, we moeten samen bekijken wat vandaag verkeerd liep en dat niet herhalen tegen Denemarken", aldus nog Kassie Missipo in haar analyse. "Het zal dinsdag vol erop moeten zijn", beseft ze.

Aan de Flames om de komende dagen volop in de voorbereiding te gaan voor het duel tegen de Denen. De selectie vertrekt eerstdaags richting Denemarken, waar gespeeld zal worden in Viborg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws