De weg naar het EK: wereldkampioen Spanje maakt indruk, Oranje Leeuwinnen reageren na opdoffer

De weg naar het EK: wereldkampioen Spanje maakt indruk, Oranje Leeuwinnen reageren na opdoffer
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames verloren ook hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd in de Nations League, met 4-2 bij Denemarken. Er waren echter nog heel wat andere wedstrijden die werden gespeeld in de Nations League die dienst doet als EK-kwalificaties. Een overzichtje van de tweede speeldag.

Groep 1

In groep 1 heel wat spanning. Finland wist in eigen land Italië te verschalken met 2-1 en doet zo opnieuw helemaal mee in de groep. Nederland van zijn kant won na het eerdere verlies in Italië nu wel in eigen huis van Noorwegen.

Beerensteyn zorgde na vijf minuten al voor de 1-0 voor de Oranje Leeuwinnen. De Noren probeerden daarna de bakens nog te verzetten, maar dat zou niet meer lukken. En dus staat alles op een zakdoek in de groep.

1. Noorwegen 3 (+3)
2. Italië 3 (+1)
3. Nederland 3 (-1)
4. Finland 3 (-3)

Groep 2

In de groep van de Red Flames speelde wereldkampioen Spanje tegen Tsjechië. De Spanjaarden wonnen in eigen huis met 3-1 in een wedstrijd die niet zo vlotjes ging. De Tsjechen kwamen zelfs op voorsprong iets voor het uur.

Vijf minuten later hadden Mendez en Hermoso de zaak wel al helemaal rechtgezet. Caldentey deed in minuut 70 de rest. In mei volgen dubbele duels tussen Spanje en Denemarken enerzijds en Tsjechië en de Flames anderzijds.

1. Spanje 6 (+9)
2. Denemarken 6 (+4)
3. Tsjechië 0 (-4)
4. België 0 (-9)

Groep 3

In de groep des doods pakte Engeland een belangrijke overwinning op bezoek bij Ierland, terwijl Zweden in eigen huis onderuitging tegen Frankrijk. De Fransen doen zo al een gooi richting het EK in Zwitserland volgend jaar.

1. Frankrijk 6
2. Engeland 4
3. Zweden 1
4. Ierland 0

Groep 4

In groep 4 opnieuw het nodige spektakel. Duitsland won voor de tweede keer op rij, deze keer van IJsland met 3-1. Dilja Zomers van OH Leuven zorgde voor de assist op de 1-1, maar ging dus wel onderuit. Oostenrijk won dan weer op bezoek bij Polen en doet zo een goede zaak.

1. Duitsland 6
2. Oostenrijk 3 (+1, 5 gescoorde goals)
3. IJsland 3 (+1, 4 gescoorde goals)
4. Polen 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws