Hard tegen hard in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 3 van de play-offs?

Hard tegen hard in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 3 van de play-offs?
Foto: © Essevee

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal na het interlandvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken. Ook dit weekend staan er opnieuw vijf knallers van duels op het programma.

Zo is er dit weekend al de 3e speeldag van de play-offs in het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er dit seizoen eentje met vijf wedstrijden en tien ploegen. Het wordt stilaan opnieuw menens, want in play-off 1 heeft de top-3 zich na twee speeldagen al helemaal weten af te scheiden.

OH Leuven, Standard en RSC Anderlecht wonnen ruim op hun eerste twee speeldagen. De Leuvenaars en Standard blijven zo samen op kop, met Anderlecht op één puntje. Daarna volgt Club Brugge op ondertussen al elf punten van Anderlecht.

De top-3 lijkt dus al zo goed als duidelijk en na speeldag 3 kan dat nog meer het geval zijn. Wie echter punten laat liggen, zou wel eens een heel slechte zaak kunnen doen met oog op de titelstrijd. Misstappen zijn dus niet mogelijk, maar er is wel een topper.

Boeiende strijd op komst in play-off 1 én 2

Anderlecht en OH Leuven spelen op zaterdagnamiddag een absolute clash tegen elkaar. Standard kan de lachende derde worden, maar moet dan wel om te beginnen zelf op vrijdagavond gaan winnen van KRC Genk Ladies.

Club Brugge en Gent sluiten de speeldag af op zaterdagavond. Ook in play-off 2 zijn er dit weekend gewoon twee wedstrijden. Zulte Waregem wil tegen Charleroi opnieuw de macht grijpen, Mechelen wil tegen Woluwe van de laatste plaats af.

Het overzicht:

12/4 20.30u Genk - Standard
13/4 13.30u Anderlecht - OH  Leuven
13/4 16u Zulte Waregem - Charleroi
13/4 16u15 Club YLA - Gent
13/4 20u KV Mechelen - Woluwe WS

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws