Standard klopt Genk in Super League en zet druk op OH Leuven en Anderlecht

Standard klopt Genk in Super League en zet druk op OH Leuven en Anderlecht
Foto: © Robert Absolonne Lardot

In de Super League stond in play-off 1 op vrijdagavond al een eerste duel op het programma. Standard zette daarin druk op OH Leuven en Anderlecht, die later dit weekend tegen elkaar spelen. De spanning is te snijden.

Standard was na twee speeldagen in de play-offs van de Super League co-leider met OH Leuven. RSC Anderlecht volgt op een puntje. Met de clash tussen Anderlecht en Leuven indachtig op zaterdagnamiddag konden de Rouchettes een prima zaak doen.

Standard wint met 0-2 bij Genk

Dan moest Standard zelf wel gaan winnen op bezoek bij de KRC Genk Ladies. Dat team is met een jonge ploeg week in week uit aan het verbazen. De club wist deze week zijn licentie voor volgend seizoen ook veilig te stellen en kon dus proberen stunten tegen Standard.

Dat zou uiteindelijk niet gaan lukken, want de Rouchettes wisten het uiteindelijk met 0-2 te gaan halen in Limburg. Mariam Abdulai Toloba had Standard na vijf minuten al op voorsprong weten te brengen, waardoor de club op rozen zat.

Toloba en Gelders zorgen voor de doelpunten

In de tweede helft dikte Noémie Gelders de score nog aan tot 0-2. Daar wist Genk niet meer van te herstellen en dus kon Standard de match al bij al makkelijk uitspelen. Er kwamen nog kansen aan beide kanten, maar de score bleef staan.

Standard is nu minstens een halve dag alleen leider in de Super League. Het heeft heel veel druk op de ketel van Leuven en Anderlecht gezet. Voor Genk is de vierde plaats in de play-offs stilaan echt wel het hoogst haalbare.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws