Westerlo zet titel in eerste nationale nog wat kracht bij

Westerlo zet titel in eerste nationale nog wat kracht bij
Foto: © Leo Stolck

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. Het titeldebat is alvast gestreden. Westerlo blijft indruk maken, zoveel is duidelijk.

Na dit weekend zijn er nog maar drie speeldagen meer te spelen door de meeste teams, al zijn er hier en daar nog ploegen die nog een wedstrijd hebben in te halen. Westerlo van zijn kant heeft zelfs maar twee matchen meer te spelen.

Westerlo al zeker van de titel Eerste Nationale

Maar ze zijn wel zeker van de titel ondertussen, want de kloof met Aalst is ondertussen zestien punten geworden. De Ajuinen verloren nu ook in eigen huis van Standard B met 0-1 en slepen zich zo naar het seizoenseinde.

Westerlo van zijn kant haalde wel opnieuw uit en zet de titel zo nog wat extra luister bij. Club Luik werd uiteindelijk met zware cijfers naar huis gestuurd. Op het einde van de wedstrijd stonden forfaitcijfers op het scorebord.

Zware 5-0 voor Westerlo tegen Club Luik

Chiara Wielockx (2x), Marith De Bondt, Insaf Imezian en Hanne Merkelbach deden de netten trillen. Als ze hun licentie krijgen, zal dat ook meteen een ticket voor de Super League opleveren volgend seizoen voor Westerlo.

Gent B, Moldavo, Bergen en Club Brugge B horen ook bij de winnaars van het weekend. Anderlecht B en Alken hielden het op een 1-1 gelijkspel, in Tienen - Genk B kregen we een 2-2 gelijkspel. Woensdag spelen Alken en Moldavo nog een inhaalwedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws