Hard tegen hard in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 5 van de play-offs?

Hard tegen hard in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 5 van de play-offs?
Foto: © Essevee

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal na het interlandvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken. Ook dit weekend staan er opnieuw vijf knallers van duels op het programma.

Zo is er dit weekend al de 5e speeldag van de play-offs in het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er dit seizoen eentje met vijf wedstrijden en tien ploegen. Het wordt stilaan opnieuw menens, want in play-off 1 heeft de top-3 zich na vier speeldagen al helemaal weten af te scheiden.

OH Leuven, Standard en RSC Anderlecht geven elkaar nog steeds niet al te veel ruimte. En dus wordt het ook dit weekend opnieuw uitkijken naar wie de besten zaken doet in de drie duels die play-off 1 rijk is op de laatste speeldag van de heenronde.

De top-3 lijkt dus al zo goed als duidelijk en na speeldag 5 is het vooral de vraag wie er het beste aan toe zal zijn helemaal bovenaan het klassement. Wie echter punten laat liggen, zou wel eens een heel slechte zaak kunnen doen met oog op de titelstrijd. Misstappen zijn dus niet mogelijk, maar er is wel een topper.

Boeiende strijd op komst in play-off 1 én 2

Standard en OH Leuven spelen op zaterdagavond een absolute clash tegen elkaar. Anderlecht kan de lachende derde worden, maar moet dan wel om te beginnen zelf op vrijdagavond gaan winnen van de KAA Gent Ladies.

Club Brugge en Genk spelen tussendoor in Limburg ook tegen elkaar. Ook in play-off 2 zijn er dit weekend gewoon twee wedstrijden. Zulte Waregem wil tegen Charleroi opnieuw de macht grijpen, Mechelen wil tegen Woluwe van de laatste plaats af.

Het overzicht:

19/4 20u Charleroi - Zulte Waregem
19/4 20u Woluwe - KV Mechelen
19/4 20.30u Gent - Anderlecht
20/4 13.30u Genk - Club YLA
20/4 19u Standard - OH  Leuven

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws