Red Flames U16 maken indruk tegen Luxemburg

Red Flames U16 maken indruk tegen Luxemburg
Foto: © Leo Stolck

De toekomst is aan de jeugd. Dat is in het vrouwenvoetbal niet anders. Ook de Belgische U16 van de Belgian Red Flames heeft opnieuw een stap gezet in de ontwikkeling van de vrouwensport. Met een knappe overwinning bovendien.

De U16 van de Belgian Red Flames hebben al knappe resultaten neergezet de voorbije weken. En dat was niet anders vorige week tijdens de paasvakantie. De Red Flames speelden een leuke oefenwedstrijd tegen Luxemburg.

Sterke prestatie van Flames U16

Dat team bleek uiteindelijk op geen enkel moment een echte tegenstander te zijn voor de jonge Belgische meisjes. Via Jolien Verhoeven van KV Mechelen kwamen ze snel 0-1 én 0-2 voor. Ook Ilana Bodson van Anderlecht scoorde.

Dankzij Jinthe Schepers van Hoogstraten werd het zelfs nog 0-4. Een ferme opsteker voor de Red Flames U16, die zo een ultieme zaak doen richting het nieuwe seizoen. Na de zomer beginnen ze aan hun eerste échte kwalificatiecampagne.

0-4 zege tegen Luxemburg

Dan is het gedaan met oefenwedstrijden en proberen ze via de U17-reeksen naar het EK en wie weet ooit een WK te gaan. En ondertussen is het zaak om verder te gaan ontwikkelen en beter te worden de komende jaren.

Het einddoel is - zoals voor iedereen - om ooit de Red Flames te halen. De A-kern dan, al zal dat nog niet voor de eerste jaren zijn. We zijn benieuwd of we binnen enkele jaren een van de jonge Flames aan het werk zullen zien bij de vrouwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties