Hard tegen hard in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 8 van de play-offs?

Hard tegen hard in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 8 van de play-offs?
Foto: © Essevee

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal na het interlandvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken. Ook dit weekend staan er opnieuw drie knallers van duels op het programma.

Zo is er dit weekend al de 8e speeldag van de play-offs in het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er dit seizoen eentje met drie wedstrijden en nog zes ploegen. Het wordt stilaan opnieuw menens, want in play-off 1 heeft de top-3 zich na zes speeldagen al helemaal weten af te scheiden.

OH Leuven, Standard en RSC Anderlecht geven elkaar nog steeds niet al te veel ruimte. En dus wordt het ook dit weekend opnieuw uitkijken naar wie de besten zaken doet in de drie duels die play-off 1 rijk is op de tweede speeldag van de terugronde.

De top-3 lijkt dus al zo goed als duidelijk en na speeldag 8 is het vooral de vraag wie er het beste aan toe zal zijn helemaal bovenaan het klassement. Wie echter punten laat liggen, zou wel eens een heel slechte zaak kunnen doen met oog op de titelstrijd. Misstappen zijn dus niet mogelijk, maar er is wel opnieuw een topper.

Boeiende strijd op komst in play-off 1

OH Leuven en Standard spelen op zaterdagnamiddag een absolute clash tegen elkaar. Kan Leuven zijn bekerdreun en dreun tegen Anderlecht overwinnen? Anderlecht kan de lachende derde worden, maar moet dan wel om te beginnen zelf op zaterdag gaan winnen van de vrouwen van Gent.

In de stand heeft Anderlecht nu twee punten meer dan Standard en drie meer dan OH Leuven. Het kan dus een geweldige stap zetten richting titel. In play-off 2 zijn er dit weekend geen wedstrijden meer, want daar is het doek gevallen.

Het overzicht:

11/5 13.30u OH Leuven - Standard
11/5 16.15u Club YLA - Genk
11/5 18.30u Anderlecht - Gent

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws