Super League: Anderlecht zet nieuwe stap richting titel

In de Super League stonden dit weekend opnieuw drie belangrijke wedstrijden op het programma. Leider RSC Anderlecht kon tegen KAA Gent een goede zaak doen. En dat zou het ook doen. De titel is opnieuw een stapje dichterbij.

Als RSC Anderlecht zijn drie resterende wedstrijden wint, dan is het kampioen. Voor de zevende keer op rij bovendien. Tegen de KAA Gent Ladies stond op zaterdag 11 mei de eerste belangrijke opdracht op het programma.

Anderlecht klopt Gent met 5-2

Het werd een propagandamatch voor het vrouwenvoetbal, waarin uiteindelijk niet minder dan zeven doelpunten zouden vallen. De thuisploeg begon furieus en stond na twee minuten al op voorsprong via Sarah Wijnants.

Even leek de match in een andere plooi te vallen door een owngoal van Anderlecht vijf minuten voor rust, maar enkele minuten later was het alweer 2-1 dankzij Lore Jacobs. Dat was ook meteen de ruststand in Anderlecht - Gent.

Anderlecht blijft op kop in Super League

Na de koffie maakten De Neve en Delabre er snel 3-1 én 4-1 van en kreeg het vertrouwen van de Buffalo's een knak. Amber Maximus wist nog een doelpunt te scoren om wat in de match te komen, maar de ingevallen Minnaert maakte er nog 5-2 van.

Anderlecht blijft door de zege op kop in de Super League. Het heeft nog steeds twee punten voorsprong op het nummer twee Standard. Als het op Club Brugge en thuis tegen Genk wint, dan is de zevende opeenvolgende titel een feit.