Super League: Club YLA wint met kleinste verschil van Genk en doet stap richting vierde plaats

Super League: Club YLA wint met kleinste verschil van Genk en doet stap richting vierde plaats
Foto: © photonews

In de Super League waren we dit weekend al toe aan speeldag 8 van de play-offs. En dus kwamen we echt in de fase van de waarheid. Club YLA en de KRC Genk Ladies speelden tegen elkaar in een duel dat van belang was voor de vierde plaats.

Club Brugge en de KRC Genk Ladies speelden een wedstrijd op het scherpste van de snee. En dus was het de vraag wie er als de meest efficiënte ploeg uit zou gaan komen in de sterke wedstrijd tussen beide ploegen. 

Van Belle maakt het verschil voor Club Brugge tegen Genk

Blauw-zwart opende stevig, maar ook de Limburgse bezoekers probeerden zeker de bakens te verzetten. En zo was het wachten tot het einde van de wedstrijd voor er een doelpunt zou gaan vallen in de wedstrijd tussen beide ploegen.

Uiteindelijk was het Lyndsey Van Belle die een kwartier voor tijd voor het enige doelpunt uit de wedstrijd zorgde en zo ook meteen voor de drie punten voor Club Brugge. Het doet zo ook een prima zaak in het klassement.

Club Brugge neemt optie op vierde plek

Club Brugge heeft nu 24 punten. Dat zijn er twee meer dan de KAA Gent Ladies op plaats vijf en zeven meer dan de KRC Genk Ladies op plaats zes. Voor blauw-zwart lijkt de vierde plaats dus nog altijd goed mogelijk.

Club YLA speelt nog thuis tegen Anderlecht en op bezoek bij Standard de Liège, geen makkelijk programma. De KRC Genk Ladies van hun kant nemen het nog op tegen OH Leuven in eigen huis en op verplaatsing tegen RSC Anderlecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws