Super League: Standard tikt OH Leuven helemaal uit voor de titel

Super League: Standard tikt OH Leuven helemaal uit voor de titel
Foto: © Robert Absolonne Lardot

In de Super League waren we dit weekend al toe aan speeldag 8 van de play-offs. En dus kwamen we echt in de fase van de waarheid. OH Leuven en Standard speelden tegen elkaar een onvervalste topper.

OH Leuven begon als grote favoriet aan het seizoen en maakte in de reguliere competitie heel wat indruk, maar de laatste weken is het in het zicht van de haven opnieuw een verhaal van net niet geworden voor de Leuvenaars.

Eerst werd verloren in de bekerfinale van Club YLA na strafschoppen, daarna werd ook de topper tegen RSC Anderlecht verloren. Plots was de titel ver weg en hadden ze tegen Standard geen enkele keuze meer. 

Amber Barrett
© photonews

Winnen was een must om nog kans te maken op de titel. Maar ook de Rouchettes maken nog kans op de titel en wilden dus graag de drie punten pakken. En dat zorgde voor de nodige nervositeit in Heverlee tussen beide teams.

Amber Barrett breekt de match open

Uiteindelijk was het Amber Barrett die kort na rust de wedstrijd openbrak voor Standard. OH Leuven moest daarna vol aan de bak, maar de gelijkmaker scoren zat er niet meer in. En zo is de titel plots helemaal vervlogen.

De kloof met Standard is vier punten geworden, de kloof met leider Anderlecht zelfs zes punten. Door de halvering van de punten voor de play-offs is de titel mathematisch onmogelijk geworden. Standard mag wél nog dromen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws