Spanje maakt Red Flames U17 in, dit zijn de halvefinalisten op EK in Zweden

Spanje maakt Red Flames U17 in, dit zijn de halvefinalisten op EK in Zweden
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U17 hebben onlangs flink wat geschiedenis geschreven. Ze wisten zich te plaatsen voor het EK dat in mei in Zweden zal worden gehouden. De groepsfase is daar ondertussen achter de rug, want er is meer dan enkel de Flames.

Het toernooi vindt plaats in Zweden van 5 tot 18 mei. Speelsteden zijn Lund en Malmo. Polen, Portugal en absoluut topland Spanje waren de tegenstanders voor de Flames. In de andere groep zitten thuisland Zweden, met verder Noorwegen, Engeland en Frankrijk.

Groep B: 0 op 9 voor Red Flames

De Flames begonnen er op maandag aan tegen Polen en verloren daarin met het kleinste verschil. Ook tegen Portugal werd met 0-1 verloren en dus waren de Flames na twee speeldagen al uitgeschakeld op dit EK.

Tegen Spanje kregen ze een ferme opdoffer te verwerken, want er werd met 5-0 verloren. Het eerste doelpunt viel wel pas halfweg de tweede helft via Alba Cerrato. Daarna ging het dus nog heel hard. In de andere wedstrijd speelden Polen en Portugal 1-1 gelijk, waardoor de Polen verrassend doorgaan.

1 Spanje 9
2 Polen 4 (+0)
3 Portugal 4 (-2)
4 België 0

Groep A: Engeland wint de topper

Spektakel in de andere groep op de twee eerste speeldagen. Frankrijk en Engeland hadden daarin flink huisgehouden en speelden op de slotspeeldag om groepswinst. Frankrijk had een doelsaldo van +9, Engeland +7. 

En dus moest Engeland winnen. Dat zou uiteindelijk ook gaan lukken, want Brown scoorde tien minuten voor tijd het enige doelpunt in de wedstrijd. Noorwegen won een overbodig duel van thuisland Zweden met 2-0.

1 Engeland 9
2 Frankrijk 6
3 Noorwegen 3
4 Zweden 0

De top-2 van elke groep gaat naar de halve finales. Spanje neemt het woensdag op tegen Frankrijk, Engeland speelt dan tegen Polen. Daarna volgen de finales op zaterdag. De top-3 van het EK mag naar het WK U17.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws