Wullaert scoort opnieuw en is topschutter Eredivisie - wat deden de andere Flames in het buitenland?

Wullaert scoort opnieuw en is topschutter Eredivisie - wat deden de andere Flames in het buitenland?
Foto: © photonews

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan in de fase van de waarheid aan het komen. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

De interlandbreak met de Red Flames is helemaal voorbij en dus was het tijd voor clubvoetbal. Ook dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er namelijk opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams.

Een overzicht:

Spanje

Jassina Blom speelde met Tenerife in eigen huis tegen Real Sociedad. De Belgische kwam 72 minuten in actie en zag haar team met 0-1 verliezen. Tenerife blijft zo in de middenmoot van de Spaanse competitie en staat nu op de negende plaats.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus als keepster met Dijon dit weekend niet. Hetzelfde kan gezegd worden van het Le Havre van Silke Demeyere. In de midweek won Dijon met 0-1 bij Paris FC en Le Havre met 3-4 bij Guingamp.

Nederland

Opnieuw competitievoetbal in Nederland? Jawel, al was het midweekvoetbal. Chloé Vande Velde verloor met ADO Den Haag met 1-3 van Ajax. De Belgische viel tien minuten voor tijd in, ex-Gentspeelster Loonen scoorde het enige doelpunt voor de thuisploeg.

Belgenlegioen Fortuna Sittard won op bezoek bij PEC Zwolle met liefst 1-7. Tessa Wullaert scoorde liefst twee keer en eindigt het seizoen zo als topschutter van de Eredivisie met 26 eenheden, Féli Delacauw gaf onder meer twee assists.

Italië

Sassuolo eindigde vierde in de Serie A en mocht zo spelen in play-off 1. Davina Philtjens (90 minuten) en Kassie Missipo (niet in selectie) speelden en wonnen dit weekend met 2-4 bij Internazionale.

Duitsland

Jill Janssens speelde dit weekend met Hoffenheim tegen RB Leipzig. De Belgische speelde een uur mee, maar verloor met 3-0. De kloof met het nummer drie is zo onoverkomelijk geworden: geen Champions League dus.

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson trok als leider met 60 op 66 de play-offs in. Van Colson ook dit weekend geen spoor in de kern. In de topper bij Glasgow City werd met 0-1 gewonnen. Het wordt nog een spannend seizoensslot.

Engeland

In Engeland was er weekend geen competitievoetbal. Manchester United won de finale van de FA Cup met 4-0 van Tottenham Hotspur. De laatste speeldag van de competitie is voor volgend weekend voor heel wat Flames in Engeland.

West Ham United (Amber Tysiak), Leicester City (Janice Cayman), het Everton van Justine Vanhaevermaet en het Liverpool van Yana Daniëls weten dan definitief waar ze staan ook naar de eindafrekening toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws