Zet uw wekker: dan weten we of België het WK 2027 in huis haalt

Zet uw wekker: dan weten we of België het WK 2027 in huis haalt
Foto: © photonews

Minister Ben Weyts gaf een dik jaar geleden aan het WK 2027 naar Vlaanderen te willen halen. Het bid is ondertussen geofficialiseerd. Al zijn er dus ook concurrenten. Deze nacht weten we of we het gaan halen.

De Red Flames groeien aan populariteit en motiveren veel jongen meisjes om beginnen te voetballen. Daarom wil Ben Weyts proberen het WK vrouwenvoetbal naar Vlaanderen te halen. België bracht samen met Nederland en Duitsland een bid binnen voor het WK 2027.

Brazilië en VS/Mexico zijn de twee concurrenten voor de Lage Landen en Duitsland. Ondertussen is de campagne om het WK naar ons land te halen officieel begonnen. Begin dit jaar kwam de FIFA langs in België om de stadions te bekijken.

😄 We are ready for it FIFA Women’s World Cup 2027.

So @FIFAcom, you’ve got mail. 👀@RoyalBelgianFA - @KNVB - @DFB pic.twitter.com/aPKT7dTXxB

— BNG2027 (@bng2027) March 24, 2023

Dan werden de Ghelamco Arena, de Cegeka-Arena en het Lotto Park alvast bekeken door de bevoegde diensten. In Charleroi konden ze voorlopig nog niet gaan kijken, al is er ook op dat vlak ondertussen goed nieuws.

Ondertussen zitten we in de laatste rechte lijn richting de beslissing. De datum waarop alles zal worden beslist is ook bekendgemaakt. Op 17 mei is er namelijk een congres in Bangkok, heeft de FIFA laten weten. 

Save the date 👀🏆

The hosts of the 2027 @FIFAWWC will be announced at the FIFA Congress in Bangkok on 17th May! pic.twitter.com/xoM7l4jELe

— FIFA (@FIFAcom) April 17, 2024

Dan wordt onder meer beslist over de toewijzing van het WK 2027. Of België het zal gaan halen met Nederland en Duitsland? Dat is op dit moment niet geweten, maar het zou wel eens een heel spannende stemming kunnen worden.

"Het congres begint vrijdag om 9.30 uur lokale tijd (4.30 uur Belgische tijd). De stemming over de toewijzing van de FIFA Women's World Cup 2027 staat als punt 11 op de agenda", laat de Belgische voetbalbond weten op haar webstek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws