Hard tegen hard in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 9 van de play-offs?

Hard tegen hard in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 9 van de play-offs?
Foto: © photonews

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal na het interlandvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken. Ook dit weekend staan er opnieuw drie knallers van duels op het programma.

Zo is er dit weekend al de 9e speeldag van de play-offs in het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er dit seizoen eentje met drie wedstrijden en nog zes ploegen. Het wordt stilaan opnieuw menens, want in play-off 1 zijn er ondertussen nog twee ploegen die kans maken op de titel.

OH Leuven begon eraan als favoriet, maar incasseerde een aantal dompers en zag de titel uit de handen glippen. Standard en RSC Anderlecht geven elkaar nog steeds niet al te veel ruimte. En dus wordt het ook dit weekend opnieuw uitkijken naar wie de besten zaken doet in de drie duels die play-off 1 rijk is op de vierde speeldag van de terugronde.

Anderlecht vrouwen
© Louis Evrard

De top-2 lijkt dus al zo goed als duidelijk en na speeldag 9 is het vooral de vraag wie er het beste aan toe zal zijn helemaal bovenaan het klassement. Wie echter punten laat liggen, zou wel eens een heel slechte zaak kunnen doen met oog op de titelstrijd. Misstappen zijn dus niet mogelijk, zoveel is duidelijk.

Anderlecht kan kampioen worden

Standard trekt op vrijdagavond naar Gent. Als het daar wint, dan doet het minstens voor een dag haasje over met RSC Anderlecht. Als ze echter niet winnen, dan kan paars-wit de titel mogelijk op zaterdag al vieren.

Dan moeten ze zelf wel winnen op bezoek bij Club YLA, de bekerwinnaar van enkele weken geleden. OH Leuven wil in Genk dan weer het seizoen in stijl proberen te gaan afsluiten. In play-off 2 zijn er dit weekend geen wedstrijden meer, want daar is het doek gevallen.

Het overzicht:

17/5 20.30u Gent - Standard
17/5 20.30u Genk - OH Leuven
18/5 13.30u Club YLA - Anderlecht

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws