Red Flames grijpen naast WK en zullen dus zware kwalificaties moeten afwerken

Red Flames grijpen naast WK en zullen dus zware kwalificaties moeten afwerken
Foto: © photonews

Minister Ben Weyts gaf een dik jaar geleden aan het WK 2027 naar Vlaanderen te willen halen. Ondertussen is duidelijk dat het nog niet voor deze keer zal zijn, want we hebben het niet gehaald van Brazilië. Vooral over de Belgische stadions waren er veel vragen.

Brazilië is vrijdag tijdens een stemming op het FIFA-congres in de Thaise hoofdstad Bangkok gekozen als organisator van het WK vrouwenvoetbal in 2027, zo maakte de Wereldvoetbalbond bekend. De gezamenlijke kandidatuur van België, Nederland en Duitsland greep naast de organisatie van het WK.

Brazilië haalt het ruim

Brazilië kreeg van de nationale bonden 119 stemmen, België, Nederland en Duitsland bleven steken op 78 stemmen. Enkele landen onthielden zich bij de stemming. Het WK voor vrouwen zal in 2027 zo voor het eerst in Zuid-Amerika gespeeld worden.

Pech dus voor de Belgian Red Flames. Er waren heel wat vragen over met name de Belgische stadions, een van de redenen waarom het 'bid' van Brazilië als kwalitatief sterker werd gezien. En dus gaat het WK naar Zuid-Amerika.

Sportief proberen te kwalificeren

Voor de Flames zelf wordt het dus zaak om zich sportief te proberen plaatsen voor het WK. Dat is nog nooit gelukt in het verleden. Uit Europa kunnen zich zeker elf en maximaal twaalf landen via de UEFA plaatsen voor het WK.

Het zal dus zaak worden voor de Belgen om een stapje hogerop te klimmen, waardoor ze deze keer wél de barrages kunnen overleven - of groepswinnaar worden natuurlijk. Het zal geen makkelijke strijd worden, zoveel is nu al duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws