Tessa Wullaert over haar toekomst: "Knoop is doorgehakt"

Tessa Wullaert over haar toekomst: "Knoop is doorgehakt"
Foto: © photonews

Tessa Wullaert sluit na twee seizoenen de poort van Nederland achter zich. Na eerdere avonturen in Duitsland (Wolfsburg) en Engeland (Manchester City) wenken nu andere oorden voor de Belgian Red Flame.

Tessa Wullaert blikt in Sportweekend terug op haar twee jaar bij Fortuna Sittard. "Vorig jaar was echt een kennismaking, zowel op als naast het veld. Je mag dat niet onderschatten als iedereen plots samenkomt van een andere club en een ander land."

"Ik ben trots dat we de bekerfinale spelen, ik denk dat we Fortuna Sittard op de kaart hebben gezet. Het was uitdagend, maar vooraf had ik hier wel voor getekend", aldus de topschutter aller tijden van de Belgian Red Flames.

Tessa Wullaert
© photonews

Wullaert had het niet altijd even makkelijk in de Eredivisie: "Ik heb altijd gezegd had ik het niveau in Nederland een beetje had onderschat. Ik dacht dat het wat gelijk was aan België, maar hier moet ik wel echt mijn best doen of zo."

Knoop over toekomst doorgehakt

Toch werd ze met 26 doelpunten dit seizoen afgetekend topschutter. Adelbrieven richting een zoveelste Gouden Schoen, nu al? Volgende zomer komt er dan weer een nieuwe transfer en er is al geweten waarheen.

Italië (Internazionale) wordt genoemd, al zijn er nog andere pistes. "Voor mij is de knoop al even doorgehakt, maar ik wil mij nog volledig focussen op Fortuna Sittard en op de bekerfinale", aldus nog Wullaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws