Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend?

Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend?
Foto: © photonews

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan in de fase van de waarheid aan het komen. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

De interlandbreak met de Red Flames is helemaal voorbij en dus was het tijd voor clubvoetbal. Ook dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er namelijk opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams.

Een overzicht:

Spanje

Jassina Blom speelde met Tenerife deze week niet, de volgende wedstrijd is gepland aankomend weekend. Tenerife blijft zo in de middenmoot van de Spaanse competitie en staat nog steeds op de negende plaats.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus als keepster met Dijon dit weekend niet meer. Hetzelfde kan gezegd worden van het Le Havre van Silke Demeyere. Lyon is kampioen na het winnen in de finale van de play-offs tegen PSG met 2-1.

Nederland

De competitie zit erop in Nederland. Belgenlegioen Fortuna Sittard verloor ondanks een doelpunt van Féli Delacauw de Nederlandse Beker met 1-3 tegen Ajax Amsterdam.

Italië

Sassuolo eindigde vierde in de Serie A en mocht zo spelen in play-off 1. Davina Philtjens (90 minuten) en Kassie Missipo (niet in selectie) verloren op de slotspeeldag van Juventus met 2-3, maar blijven wel vierde in de eindafrekening.

Duitsland

Jill Janssens speelde dit weekend met Hoffenheim tegen Bayern München. De Belgische speelde tien minuten mee, maar verloor met 1-4. Het team eindigt zo uiteindelijk zelfs maar op de vijfde plaats in de Bundesliga.

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson trok als leider met 60 op 66 de play-offs in. Van Colson ook dit weekend geen spoor in de kern. Tegen Partick Thistle werd met 4-0 gewonnen. De titel is wel met Celtic, ondanks evenveel punten.

Engeland

In Engeland was er dit weekend competitievoetbal, met de laatste speeldag van de competitie. West Ham United (Amber Tysiak, 90 minuten) verloor met 3-1 bij Tottenham. Leicester City (Janice Cayman, 74 minuten) verloor met 0-4 van  het Liverpool van Yana Daniëls (de hele match op de bank).

Het Everton van Justine Vanhaevermaet (85 minuten) won met 0-4 bij Bristol City. Liverpool eindigt vierde in de eindafrekening, Everton achtste, Leicester tiende en West Ham elfde en voorlaatste. Bristol City moet degraderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws