Anderlecht op één puntje van de titel in Super League en dat zorgt voor deze reacties

Anderlecht op één puntje van de titel in Super League en dat zorgt voor deze reacties
Foto: © photonews

RSC Anderlecht kan aankomend weekend zijn zevende opeenvolgende titel pakken. Het won een moeilijke wedstrijd op bezoek bij Club Brugge en heeft op die manier aan een puntje tegen KRC Genk voldoende voor de titel.

De eerste helft van RSC Anderlecht tegen Club Brugge was niet om over naar huis te schrijven, maar uiteindelijk werd toch gewonnen. "Of ik boos was tijdens de rust? Neen, ik ben eigenlijk nog vrij rustig gebleven."

"Ik vroeg me gewoon af wat er scheelde", aldus coach Dave Mattheus. "Dat was de vraag die ik me stelde, want ik herkende mijn team niet. Niet aan de bal, ook niet zonder bal. Dat was ook helemaal nergens voor nodig."

Anderlecht vrouwen
© Louis Evrard

"In de tweede helft hebben we ons ware gelaat laten zien", gaf de coach nog mee aan Eleven Sports / DAZN na het late doelpunt van Ouzraoui Diki. "En ik ben blij dat we het opnieuw hebben gedaan", is hij duidelijk.

Titel nu héél dichtbij

"Op basis van alle kansen hebben we de overwinning eigenlijk wel verdiend." De titel is zo plots heel dichtbij gekomen voor paars-wit. Een puntje tegen KRC Genk en het mag aanstaande zaterdag de titel simpelweg vieren.

"We kwamen om te winnen in Brugge, al wisten we dat het moeilijk ging worden. We gaven weinig kansen weg en nu moeten we volgende week de focus houden en het af gaan maken", gaf ook Tine De Caigny haar mening.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws