Bij de vrouwen is het al raak: RSC Anderlecht pakt zevende opeenvolgende titel na spektakelmatch

Bij de vrouwen is het al raak: RSC Anderlecht pakt zevende opeenvolgende titel na spektakelmatch
Foto: © Louis Evrard

Bij de mannen weten we pas zondag wie de titel en de Europese tickets pakt en in welke volgorde, bij de vrouwen is het doek over de competitie wél al gevallen. En dat leverde op de slotspeeldag nog wel wat spektakel op.

RSC Anderlecht had aan een puntje in eigen huis tegen de KRC Genk Ladies genoeg om de titel te kunnen vieren. Bij verlies moest nog worden gekeken naar wat Standard zou doen in zijn laatste thuiswedstrijd tegen Club YLA.

Paars-wit wilde echter niet speculeren en ging zelf meteen volop ten strijde. Sarah Wijnants scoorde in de eerste vijfentwintig minuten meteen twee belangrijke doelpunten, via Matavkova was de match na een halfuur beslist.

Anderlecht wint met 4-2 van Genk Ladies en is kampioen

Duijsters deed nog even wat door op slag van rust, maar op het uur had Lore Jacobs alweer voor de veilige voorsprong gezorgd. De 4-2 van Tess Lameir was niet meer dan een doekje voor het bloeden voor de Limburgers.

Sarah Wijnants Tine De Caigny
© photonews

De  zege van Anderlecht kwam niet meer in gevaar, waardoor het in het Lotto Park ook meteen de titel kon vieren. Op die manier blijven ze ook geweldige statistieken neerzetten en troeven ze ook dit seizoen Standard en OH Leuven af.

Het is al de zevende opeenvolgende titel voor RSC Anderlecht, meteen ook de elfde titel uit de geschiedenis voor paars-wit. Het is aan de andere clubs om volgend seizoen dan wél eens de hegemonie te gaan doorbreken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws