Belgian Red Flames betalen bibbergeld, maar boeken belangrijke driepunter

Belgian Red Flames betalen bibbergeld, maar boeken belangrijke driepunter
Foto: © photonews

In de EK-kwalificaties voor het EK 2025 zijn de Red Flames stilaan verplicht om volop punten te gaan pakken als ze nog kans willen maken op de top-2 in de reeks. De eerste driepunter moest in Tsjechië worden gepakt.

De Belgian Red Flames verloren hun eerste twee wedstrijden tegen Spanje en Denemarken en dus is het alle hens aan dek tegen Tsjechië de komende twee wedstrijden. Te beginnen op vrijdagavond om 18.30 uur in Tsjechië.

De Belgen namen de wedstrijd meteen in handen en dat leverde op het kwartier al een dubbele voorsprong op. Tessa Wullaert en Tine De Caigny wisten hun land zo op rozen te zetten, maar daarna werd het heel wat minder.

Red Flames
© photonews

De Flames lieten de 0-3 liggen en kregen aan de overkant te maken met hoge druk. De Belgen speelden met vuur en de thuisploeg begon steeds meer te geloven in eigen kunnen. En zo viel uiteindelijk ook de aansluitingstreffer.

Belgen spelen met vuur

Deloose kwam onbesuisd in een tackle, waardoor de ref de bal op de stip moest leggen. Dubcova maakte er zo nog een vijftal spannende minuten van in de wedstrijd tussen de Tsjechen en de Belgen, maar de gelijkmaker viel niet meer.

De Belgen speelden met vuur, maar hebben hun eerste drie punten uit de campagne wel beet. Dinsdag wacht op Stayen een tweede, al even belangrijk duel. Een 6 op 6 is en blijft een must om nog kans te maken op een rechtstreeks EK-ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties