Deze speelster miste geen enkele minuut in de Super League

Deze speelster miste geen enkele minuut in de Super League
Foto: © photonews

Het seizoen in de Super League zit erop. Hoog tijd om dus even terug te blikken op een aantal zaken. Daarbij komen ook een aantal statistieken aan de oppervlakte die van belang kunnen zijn voor de toekomst.

Zo hebben ze bij de Super League ook bijgehouden hoeveel speelminuten de diverse speelsters hebben weten te vergaren dit seizoen. En dat leverde toch wel een aantal heel erg interessante statistieken op aan de top.

Bij de mannen was Matte Smets de enige veldspeler die alle minuten wist vol te maken in de Jupiler Pro League. Hij maakte alle speelminuten voor STVV en staat op die manier in de belangstelling van alle topclubs.

Sarah Wijnants Tine De Caigny
© photonews

Bij de vrouwen is er slechts een speelster die alle minuten wist vol te maken. Dat is doelvrouw Riet Maes, speelster van de KAA Gent Ladies. En ook op nummer twee in de ranglijst opgesteld door de Super League iemand van Gent.

Ook Alixe Bosteels speelde namelijk bijna alle minuten. Doelvrouw Covent van Club Brugge miste dan weer één wedstrijd, maar was er voor de rest van het seizoen ook wel altijd bij. En de Super League stelde een hele top-10 samen.

De Caigny en Gielen misten ook maar één wedstrijd, daaronder komen ook nog onder meer speelsters van Genk en Standard. Benieuwd wat het naar de zomer en volgend seizoen toe allemaal kan betekenen voor de speelsters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws