Allerlaatste truitje van speelster Club Brugge geveild voor meer dan 1000 euro

Allerlaatste truitje van speelster Club Brugge geveild voor meer dan 1000 euro
Foto: © photonews

In de Super League is het tijd voor de zomerstop. En dus werd er ook afscheid genomen van een aantal speelsters. Zo ook van Febe Vanhaecke van Club YLA, die stopt als voetbalster en kiest voor een avontuur bij de politie.

Febe Vanhaecke heeft er de voorbije jaren al een paar zware blessures opzitten, maar nu stopt ze definitief als voetbalster. De verdedigster van Club Brugge gaat aan de slag bij de politie en dat is niet te combineren met voetbal.

Vanhaecke speelde in den beginne bij de B-ploeg van Brugge, maar wist zich uiteindelijk in de A-kern te spelen en was daar achterin ook jarenlang een vaste waarde. Binnen de blauw-zwarte familie is ze door iedereen gewaardeerd.

Truitje geveild voor meer dan 1000 euro(!)

"Na dertien jaar is het tijd om afscheid te nemen", aldus Vanhaecke in een emotionele afscheidsboodschap. "Dit was een van de moeilijkste beslissingen uit mijn leven. Het was een hele eer om voor Club Brugge te mogen spelen."

De speelster was altijd heel populair binnen de club en ook bij de supporters. Vaak werden truitjes van haar geveild voor absolute topbedragen naar de normen van de Super League en kon ze daarmee zelfs de absolute topspeelsters aftroeven.

Voor het truitje van haar allerlaatste wedstrijd bleek dat ook alweer. "Het Matchwornshirt van de allerlaatste wedstrijd van Febe Vanhaecke in onze kleuren werd geveild voor een recordbedrag van maar liefst 1150 euro !  Een mooi bedrag waarvan de opbrengst naar onze Club Brugge Foundation gaat!", aldus blauw-zwart in een mededeling op de sociale media.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws