Dan kennen de vrouwen van Anderlecht hun tegenstanders in Champions League

Dan kennen de vrouwen van Anderlecht hun tegenstanders in Champions League
Foto: © Louis Evrard

Op dinsdag werd de kalender van de Jupiler Pro League, de Challenger Pro League en ook van de Super League bekend gemaakt. Daarbij werd ook het nieuwe competitieformat in de Super League uit de doeken gedaan.

Vorig seizoen waren er nog tien ploegen in de Super League, waardoor we een competitie van achttien wedstrijden en play-offs hadden, met tien wedstrijden voor de top-6. Dit jaar zal het helemaal anders gaan zijn.

Er werd bovendien al meteen een wedstrijd van de tweede speeldag uitgesteld. Dan zou RSC Anderlecht normaliter tegen Club YLA spelen, maar de voorrondes van de Champions League gooien dan roet in het eten.

Anderlecht vrouwen
© Louis Evrard

Voor paars-wit wordt het hét uitgelezen moment om eens te proberen een ronde verder te gaan in het verhaal. Op 4 en 7 september spelen ze een halve finale en (hopelijk) een finale om zich te plaatsen voor de tweede en laatste voorronde.

Loting op 5 juli

Daardoor gaat de match tegen de Bruggelingen dus niet door. Op 5 juli weet RSC Anderlecht wie de mogelijke tegenstanders worden in die eerste voorronde. Het doel is dit jaar echt eens de groepsfase te halen.

De finale van de Champions League wordt dit seizoen gespeeld in Lissabon ergens eind mei. De weg daarheen is natuurlijk nog heel lang voor paars-wit. Bij goede resultaten zit de kans erin dat er (op termijn) ook een tweede Belgisch team de voorrondes kan halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties