In de kijker: Elien Van Wynendaele, rustige kracht en rots in de branding
Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
0 reacties

Eerder stelden we op onze site al Jana Coryn en Aline Zeler op, vandaag is het de hoogste tijd om met Elien Van Wynendaele ook de derde genomineerde voor de Sparkle voor te stellen. Want ook zij is echt wel een heel belangrijke speelster.

Van Wynendaele speelde bij het begin van de BeNe League in 2012 nog bij Club Brugge, maar vertrok daarna naar AA Gent. Daar en bij de nationale jeugdreeksen timmerde ze rustig verder aan de weg.

Op de Cyprus Cup kreeg ze in 2015 haar eerste kans bij de Belgian Red Flames, ondertussen zit ze al aan zes caps in 11 selecties. De verdedigster is zeker een wissel op de toekomst, want nog altijd maar 21 jaar.

Haar carrière begon ze ooit in het pittoreske Oost-Vlaamse Bambrugge, in vogelvlucht niet eens zover van Gent. Maar de stappen die Van Wynendaele heeft gezet zijn wél groot. Al voetbalde ze al op haar vierde.

"Met dank aan de broers, die ook voetbal speelden", aldus Van Wynendaele daarover. De studente Kinesitherapie combineert - zoals zovele Flames - studies nog met het voetbal. En dat is soms zwaar, maar de speelster van Gent doet het allemaal met de glimlach.Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Ander voetbalnieuws