Datum: 12/11/2006 09:00
Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Dinamo Stadion Vladivostok
Luch Energiya bevestigt thuisreputatie
Luc Goderis
| 0 reacties
Luch Energiya bevestigt thuisreputatie
Foto: © SC

Terwijl alle andere ploegen in Rusland aan een weekendje pauze toe waren moesten Luch Energiya Vladivostok en Rubin Kazan toch opdraven. Beide teams hadden immers de uitgestelde wedstrijd van de achttiende speeldag te goed.

Promovendus Luch Energiya doet het dit seizoen verbazend goed in eigen huis, maar daar zal de ligging van Vladivostok wel mee te maken hebben.  In het eigen Dinamo Stadion behaalden ze tien overwinningen en alleen Zenit St Petersburg kwam er met de drie punten weg.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en al na amper zeven minuten mocht Rubin-doelman Nukri Revishvili zich omdraaien toen Dmitriy Smirnov een voorzet van Dmitriy Semochkov binnen tikte.  Nog voor de pauze duwde Smirnov zijn tweede van middag binnen.  Dit keer op aangeven van Alexander Ivanov.

Rubin probeerde na de pauze terug in de wedstrijd te komen, maar Luch controleerde secuur.  Lenar Gilmullin slaagde er, elf minuten voor affluiten, toch nog in de aansluitingstreffer te scoren, maar veel meer dan een eerreddend doelpunt was het niet.

Dankzij de zege rukt nieuwkomer Luch Energiya op naar een gedeelde vijfde plaats in de rangschikking.