Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Dinamo Stadion Vladivostok
Dinamo zakt naar degradatieplaats
Luc Goderis

Afgelopen weekend was het de beurt aan Dinamo Moskou om de monsterverplaatsing naar Vladivostok te maken.  De Moskovieten verteerden de reis blijkbaar slecht en stonden al na amper drie minuten 1-0 in het krijt.  Dmitri Khokhlov bracht Dinamo wel vlug langszij, maar nog binnen dezelfde minuut waren de bezoekers al opnieuw op achtervolgen aangewezen.  Ruslan Adjindjal schopte de 2-1 binnen.  Nog voor de eerste helft gespeeld was legde Georgi Bazaev de eindstand al vast.

Promovendus Luch Energia Vladivostok doet dankzij deze overwinning een goede zaak.  Ze hijsen zichzelf zo tien punten boven de degradatieplaatsen en kunnen relatief rustig de laatste zeven wedstrijden tegemoet gaan.

Voor Dinamo Moskou is het dit seizoen andere koek.  De zelfverklaarde titelkandidaat moet nu alleen nog het al bij voorbaat veroordeelde Shinnik Yaroslavl achter zich dulden.  Het vooruitzicht dat het tijdens de laatste duels nog de volledige top-3 over de vloer krijgt zal de druk alleen nog maar doen toenemen.