Herbeleef Duitsland - Australië (WK)

Volg de match tussen Duitsland en Australië live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Als het aan de statistieken ligt, heeft Australië niet veel kans. Duitsland won de voorbije 5 WK's zijn openingswedstrijd. Vier jaar geleden in eigen land zette het Costa Rica opzij met 4-2. De Duitsers gelden als één van de outsiders op de eindzege. Michael Ballack is geblesseerd, maar toch is het vertrouwen groot in het Duitse kamp. De Australiërs rekenen straks op hun sterspeler Tim Cahill.
Opstellingen
Duitsland: Neuer Manuel, Friedrich Arne, Khedira Sami, Schweinsteiger Bastian, Özil Mesut, Müller Thomas, Badstuber Holger, Lahm Philipp, Mertesacker Per, Podolski Lukas, Klose Miroslav.
Australië: Schwarzer Mark, Neill Lucas, Moore Craig, Culina Jason, Emerton Brett, Wilkshire Luke, Chipperfield Scott, Grella Vicenzo, Valeri Carl, Garcia Richard, Cahill Tim.
00:00
Het stadion is helemaal uitverkocht. Dat betekent dat er zo'n 70.000 toeschouwers aanwezig zijn.
1
De wedstrijd is begonnen.
1
Een afgeblokt schot van Cahill belandt in de armen van Neuer.
3
De eerste hoekschop is voor Australië.
4
Bijna was het 0-1 voor Australië! Eerst is er de kopbal van Cahill en nadien trapt Garcia tegen het lichaam van Lahm.
6
Australië is zeker niet onaardig aan de wedstrijd begonnen.
7
Voor het eerst dreigt Duitsland. Een schot van Klose wordt gepareerd door Schwarzer en in de rebound wijkt een hoekschop van Özil af in hoekschop. De corner levert niets op.
8

Goal
Doelpunt van Lukas Podolski (Thomas Müller )
Duitsland staat op voorsprong! Lukas Podolski bewijst dat hij zich bij de nationale ploeg beter voelt dan bij zijn club FC Keulen. Thomas Müller legt de bal knap terug en Podolski trapt staalhard binnen.
12
 Gele kaart voor Mesut Özil
Özil krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd vanwege een schwalbe.
17
Een voorzet van Podolski belandt recht in de handen van Mark Schwarzer.
18
Australië heeft niet meteen een antwoord klaar op die vroege tegengoal.
19
Een kopbal van Culina gaat over het doel van Neuer. Zo komt Australië toch nog eens dreigen.
20
Een schot van Garcia gaat naast en over. Toch opnieuw een poging van Australië.
23
Opnieuw een prima actie van Thomas Müller, maar Podolski komt net niet bij de bal om binnen te tikken.
24
Miroslav Klose laat dé kans liggen op de 2-0! Het begint weer bij een knappe aanval van de Duitsers, maar Klose besluit onbegrijpelijk naast.
24
 Gele kaart voor Craig Moore
Moore krijgt geel omdat hij protesteerde.
26

Goal
Doelpunt van Miroslav Klose (Philipp Lahm)
Deze keer scoort Klose wel! Schwarzer komt te laat op de knappe voorzet van Lahm en Klose kopt zijn elfde WK-doelpunt tegen de netten!
28
De wedstrijd lijkt al vroeg gespeeld.
31
Özil heeft de 3-0 aan de voet, maar hij bewijst opnieuw geen echte afwerker te zijn. Özil stift de bal over doelman Schwarzer, maar Lucas Neill is nog op tijd terug om de bal voor de lijn weg te vegen.
36
De Duitsers hebben 60% balbezit, kregen tot dusver de beste kansen en staan dan ook verdiend op voorsprong.
39
Khedira kopt over na een voorzet van Lahm.
40
Podolski steekt de bal prima door naar Özil, maar alweer kent hij geen succes.

Scheidsrechter
Rust
De Mexicaan Rodriguez maakt een einde aan de eerste helft. Duitsland is heer en meester en staat aan de rust al verdiend 2-0 voor na goals van Podolski en Klose.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
46
Vervangen Vicenzo Grella
Ingevallen Brett Holman

Australië wisselt tijdens de rust. Grella is in de kleedkamer gebleven en de aanvallendere Holman komt in zijn plaats.
46
 Gele kaart voor Lucas Neill

48
Australië schreeuwt om een strafschop na hands van Mertesacker. De Mexicaanse ref fluit evenwel niet.
51
Een schot van Holman zoeft naast.
54
Een schot van Thomas Müller gaat over.
56
 Rode kaart voor Tim Cahill
Tim Cahill krijgt rood na een stevige tackle op Schweinsteiger.
57
Australië moet nu nog een hele tijd met tien verder.
58
 Gele kaart voor Carl Valeri

59
Een schot van Özil wordt goed gered door Schwarzer.
60
Miroslav Klose krijgt een reuzekans, maar trapt op het been van Schwarzer.
61
Een trap van Podolski belandt op de vuisten van Schwarzer.
64
Vervangen Richard Garcia
Ingevallen Nikita Rukavytsya

Rukavytsya speelde vorig seizoen nog bij Roeselare. Op het WK wil hij zich bewijzen voor een nieuwe club.
66
Podolski legt de bal terug tot bij Klose, maar die duwt de bal naast.
68

Goal
Doelpunt van Thomas Müller (Onbekend Onbekend)
Thomas Müller maakt verdiend de 3-0. Weer een prima aanval en de 20-jarige Müller rondt het knap af.
69
Vervangen Miroslav Klose
Ingevallen Jeronimo Cacau

71

Goal
Doelpunt van Jeronimo Cacau (Mesut Özil)
Duitsland maakt er nu een feest van. Invaller Cacau duwt de assist van Özil voorbij Schwarzer: 4-0.