Stadion: Royal Bafokeng Stadium

Herbeleef Denemarken - Japan (WK)

Volg de match tussen Denemarken en Japan live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Japan heeft al genoeg aan een scoorloos gelijkspel om een ronde verder te gaan. Maar ook de Denen hebben nog uitzicht op de kwartfinale. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden
Denemarken: Sorensen Thomas, Poulsen Christian, Agger Daniel, Jacobsen Lars, Tomasson Jon Dahl, Jorgensen Martin, Bendtner Nicklas, Kahlenberg Thomas, Kroldrup Per Billeskov, Poulsen Simon, Rommedahl Dennis.
Japan: Kawashima Eiji, Abe Yuki, Komano Yuichi, Tanaha Marcus Tulio, Nagatomo Yuto, Endo Yasuhitu, Matsui Daisuke, Okubo Yoshito, Hasebe Makoto, Honda Keisuke, narazaki Seigo.
00:00
De wedstrijd is begonnen.
6
Tomasson krijgt een voorzet niet onder controle en de bal waait in hoekschop.
7
Koldrup is meteen gevaarlijk op die hoekschop. Hij trapt de bal van dichtbij naast.
10
 Gele kaart voor Yasuhitu Endo

12
Bijna was het 0-1 voor Japan. Okubo zet de bal voor. Matsui komt alleen voor Sörensen maar de doelman brengt redding.
14
Meteen gevaar aan de overkant. Tomasson krijgt teveel ruimte en schiet voorlangs.
17

Goal
Doelpunt van Keisuke Honda (Onbekend Onbekend)
Honda trapt een vrije trap binnen in de hoek. Doelman Sörensen komt net te kort. Japan meteen op voorsprong.
22
Opnieuw een kansje voor de Denen. Poulsen zet voor en via Tomasson moet Kawashima de bal uit zijn doel boksen.
26
 Gele kaart voor Yuto Nagatomo

29
 Gele kaart voor Per Billeskov Kroldrup

30

Goal
Doelpunt van Yasuhitu Endo (Onbekend Onbekend)
Opnieuw scoren de Japanners op vrije trap. Dit keer is het Endo die bal mooi binnen trapt.
33
Het wordt nu wel heel moeilijk voor de Denen. Zij moeten nu drie keer scoren.
34
Vervangen Martin Jorgensen
Ingevallen Jakob Poulsen

Morten Olsen reageert op de achterstand en brengt Poulsen in de ploeg.
40
Een voorzet van Simon Poulsen waait naast het doel. De Denen zijn aangeslagen na het tweede tegendoelpunt.
43
Christian Poulsen trapt van heel ver op doel. Kawashima heeft geen problemen met dit schot.
43
Meteen de Japanners weer. Komano trapt van dichtbij over.

Scheidsrechter
Rust
We gaan de rust in met een 0-2 stand voor Japan. De Japanners waren duidelijk de betere ploeg. De Denen moeten zich bezinnen tijdens de rust.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
47
 Gele kaart voor Christian Poulsen

48
Weer een vrije trap van Japan waarop Sörensen niet vrijuit ging maar dit keer zonder gevaar.
51
De bal wil voorlopig niet goed vallen voor de Denen. Kahlenberg kan net niet bij de bal.
52
Een grote kans nu voor de Denen. Tomasson trapt van dicht bij naast. De Japanse doelman was goed uitgekomen om Tomasson te hinderen.
54
Nagatomo trapt over.
56
Vervangen Per Billeskov Kroldrup
Ingevallen Søren Larsen

Met Larsen verschijnt er een extra spits in de ploeg van Denemarken.
59
Jakob Poulsen trapt op de vuisten van de doelman.
63
Vervangen Thomas Kahlenberg
Ingevallen Christian Eriksen

65
Okubu trapt in de handen van Sörensen. Japan laat Denemarken maar nu komen en prikt af en toe tegen.
66
 Gele kaart voor Nicklas Bendtner

68
Het jonge talent, Eriksen, laat zich een eerste keer opmerken. Hij trapt de bal over.
73
Nagatomo met een slap schotje in de handen van Sörensen.
74
Vervangen Daisuke Matsui
Ingevallen Shinji Okazaki

80
Het ontbreekt de Denen aan inspiratie. Ze geraken niet verder dan een paar hoge ballen in de zestien meter van Japan.
80
Gaat het dan toch nog gebeuren? Denemarken krijgt een strafschop.
82

Goal
Doelpunt van Jon Dahl Tomasson (Onbekend Onbekend)
Kawashima stopt de strafschop van Tomasson, maar de Deen scoorde wel in tweede instantie.
83
Nog zeven minuten de tijd hebben de Denen om nog eens mininum twee keer te scoren.
85
Okubu trapt in de handen van de doelman.
87

Goal
Doelpunt van Shinji Okazaki (Onbekend Onbekend)
De wedstrijd is nu helemaal gespeeld. Na een schitterende actie van Honda heeft Okazaki maar binnen te tikken.