Celtic wint Schotse topper

Niels Ceulemans
| 4 reacties

In de Schotse Premier League heeft Celtic Glasgow de topper tegen Motherwell gewonnen met het kleinste verschil. Zo vergroot het zijn voorsprong op datzelfde Motherwell (dat een match meer heeft gespeeld) tot negen punten.

Het was Gary Hooper die zich tot matchwinnaar kroonde door in de 71ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Ook Fraser Forster, de doelman van Celtic, kon zich onderscheiden tijdens de topper. Hij stopte een strafschop, enkele minuten voor het doelpunt van Hooper.

Celtic telt nu negen punten meer dan Motherwell en Inverness. Onderaan zal Dundee een goede terugronde moeten spelen. Doordat ze vandaag verloren van St. Johnstone (1-0) bedraagt de kloof met de voorlaatste al negen punten.