Red Flames grijpen naast WK, maar bondsvoorzitter is "fier en trots"

Red Flames grijpen naast WK, maar bondsvoorzitter is "fier en trots"

Brazilië is vrijdag tijdens een stemming op het FIFA-congres in de Thaise hoofdstad Bangkok gekozen als organisator van het WK vrouwenvoetbal in 2027, zo maakte de Wereldvoetbalbond bekend. De gezamenlijke kandidatuur van België, Nederland en Duitsland greep naast de organisatie van het WK.

Brazilië kreeg van de nationale bonden 119 stemmen, België, Nederland en Duitsland bleven steken op 78 stemmen. Het WK gaat zo voor de allereerste keer naar Zuid-Amerika en de Belgian Red Flames zullen vol aan de bak moeten om er sportief te raken.

Uit het rapport van de wereldvoetbalbond FIFA bleek dat er heel wat vragen waren over met name de Belgische stadions. Brazilië kreeg alles bij elkaar ook gewoon een beter cijfer, wat zeker zal hebben meegespeeld in de keuze.

Pascale Van Damme
© photonews

"De ontgoocheling is zeer groot", aldus Pascale Van Damme, de nieuwe voorzitter van de Belgische voetbalbond bij de VRT. "Maar ik ben ook zeer fier, want ons team heeft heel hard gewerkt om een bid te lanceren."

Fier op een sterk bid

"Het was een zeer sterk bid, een heel compact en duurzaam ook. We hebben gesproken met de verschillende federaties in Afrika, Azië en Zuid-Amerika over hoe we het vrouwenvoetbal verder kunnen promoten."

"Hoe kunnen we het samen meer op de kaart brengen? Hoe kunnen we voor meer vrouwelijk leiderschap zorgen binnen de voetbalcommunity. Voor mij smaakt dit naar meer, maar we gaan het eerst evalueren en dan verder kijken", wordt een bid voor het WK 2031 nog niet uitgesloten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws