Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Lotto Park
Geel trapt Anderlecht uit Beker
Jari Wels

Verbroedering Geel heeft zich vanavond als eerste ploeg geplaatst voor de 1/8ste finales van de beker van België. Het stuntte en schakelde Anderlecht uit na het nemen van penalty's.

Anderlecht begon met een onuitgegeven elftal aan de wedstrijd, daarbovenop blesseerde Wilhelmsson zich nog tijdens de opwarming. Geel startte zonder complexen en druk aan de wedstrijd en kon dus vrijuit voetballen.

De eerste helft stelde weinig voor. Een mak Anderlecht wist niet te scoren, Geel hield goed stand. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, Anderlecht probeerde Geel onder druk te zetten, maar had het daar knap lastig mee. Ook geen doelpunten in de tweede helft. Het bleef 0-0 na 90 minuten, Anderlecht moest het verschil proberen maken in de verleningen.

Anderlecht bleef ook in de verleningen op zoek gaan naar dat ene verlossende doelpunt, maar botste steeds op een goed keepende Schurmans in het Geelse doel. Jestrovic was net voor affluiten nog dicht bij de winnende treffer, maar trof de paal.
Geel hield ook na 120 minuten stand in het Constant van den Stockstadion, de strafschoppen moesten de beslissing brengen in deze wedstrijd.

Beide teams scoorden hun eerste vijf strafschoppen. Bij de shout-out lag alle druk op de schouders van de jonge Tioté, hij miste de beslissende strafschop voor Anderlecht. Geel scoorde wel en zette de 5-6 eindstand op het scorebord.

Verbroedering Geel, de rode lantaarn in tweede klasse, bekert verder en zorgt voor een kleine crisis in het Astridpark. [AN]