andAnderlecht
geeASV Geel
Datum: 10/11/2005 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Lotto Park
Bekermatchen op donderdag en vrijdag
Kristof Blomme
| 0 reacties
Bekermatchen op donderdag en vrijdag
Foto: © SC

Dit weekend worden dertien matchen gespeeld voor de Beker van België. Op donderdag en vrijdag zijn er al vier wedstrijden. Anderlecht begon donderdagavond  tegen tweedeklasser Verbroedering Geel en werd uitgeschakeld. Vandaag zijn er drie wedstrijden. Om 14 uur speelt fusieploeg FC Dender tegen Sint Truiden.  Standard speelt ’s avonds tegen Olympic Charleroi, een derdeklasser. Vierdeklasser Zwarte Leeuw mag het op eigen veld opnemen tegen AA Gent.
 
Anderlecht speelde op donderdagavond al tegen Verbroedering Geel en verloor. [lees verslag] Vrijdag staat om 14 uur al de match tussen FC Dender en Sint Truiden op het programma. Dender staat voorlopig derde in de derde klasse, op één puntje van de leiders. Bij de derdeklasser is het vooral uitkijken naar doelman Ricky Begeyn, vorig seizoen nog bij Cercle. Ook Kevin Franck, die enkele jaren geleden naar het grote Real Madrid verkaste, speelt nu bij de fusieploeg. Voorin is het vooral uitkijken naar Munyaneza. Hij liet dit seizoen al acht keer de netten trillen. Sint Truiden, waar de voorbereiding op z’n zachtst gezegd onrustig te noemen is, moet nog steeds een pak spelers missen. Nijs, Santalab, Van Hoywegen, Stolica, Delorge en Kalisa geraken niet fit.
 
Op vrijdag staan nog twee wedstrijden op het programma. In een Waalse derby neemt competitieleider Standard het op tegen Olympic Charleroi. Bij de thuisploeg zullen heel wat spelers afwezig zijn. Deflandre, Geraerts, Tchité en Walasiak zijn er zeker niet bij. Onyewu en Conceiçao mogen wellicht op de bank beginnen. Negouai is nog twijfelachtig. Bij de bezoekers zijn er weinig bekende namen. Patrick Thairet, ex-RWDM, is er trainer. In de derde klasse B staan de Henegouwers voorlopig op een derde plaats.
 
Vierdeklasser Zwarte Leeuw heeft een topaffiche te pakken tegen AA Gent. Voorlopig staat de thuisploeg tweede in de vierde klasse C. Nick Nys maakte voorlopig vijf goals.  Bij Gent loopt alles iets minder vlot. Na enkele mindere prestaties is de ploeg weggezakt naar plaats acht. Bij de Oost-Vlamingen is Smoje uitgeschakeld met een kuitblessure. Datti is nog steeds twijfelachtig. Lombaerts is hersteld van z’n enkelblessure, maar speelt met de beloften barrages tegen Oekraïne.

Meer nieuws

Beker van België