KRC Genk Ladies
Anderlecht
Datum: 24/02/2016 19:30
Competitie: Beker
Speeldag: Halve Finales
Anderlecht knokt zich voorbij Genk, ook Lierse naar bekerfinale bij de vrouwen

Heist - Lierse 0-2 en Genk - Anderlecht 2-3

Anderlecht knokt zich voorbij Genk, ook Lierse naar bekerfinale bij de vrouwen
Foto: © Lierse Vrouwen/Bruno Holvoet

Lierse en Anderlecht zijn de twee bekerfinalisten bij de vrouwen. Op 17 april nemen ze het tegen elkaar op. Lierse raakte voorbij Heist, Anderlecht won bij Genk.

Heist - Lierse 0-2

Heist probeerde lange tijd de boel goed gesloten te houden tegen Lierse, maar op het halfuur was het dan toch raak. Justine Vanhaevermaet scoorde opnieuw een belangrijk doelpunt voor de Toppers.

Na de winning goal tegen Club Brugge in de finale vorig jaar, zorgde ze nu voor de belangrijke 0-1 in Heist. Na de koffie deed Tine de Caigny de boeken helemaal dicht voor Heist.

Genk - Anderlecht 2-3

Meer doelpunten in de andere halve finale, op het B-veld van Racing Genk aan de Cristal Arena. Er waren flink wat fans afgezakt naar het verre Limburg en het werd ook een erg spannend duel.

Pas in de slotfase werd het uiteindelijk 2-3 voor de bezoekers uit Anderlecht, dat het zo op 17 april tegen Lierse mag opnemen. Beide teams blijven zo in de running voor de mythische dubbel. Crammer, Wiard en Gelders zorgden voor de paars-witte doelpunten, Malagrida scoorde twee keer voor de thuisploeg.

Vooraf