kvmKV Mechelen
Club Brugge
Datum: 11/10/2015 16:00
Competitie: Beker
Speeldag: Speeldag 3
Dé stunt van de week: KV Mechelen dames voorbij Club Brugge na ... strafschoppen!

Katinka Smits is de Jean-François Gillet van de KV Mechelen Dames

Dé stunt van de week: KV Mechelen dames voorbij Club Brugge na ... strafschoppen!
Foto: © SC

Gekker dan dit moet het niet worden. Nadat Jean-François Gillet drie strafschoppen stopte tegen Anderlecht, was het nu aan Katinka Smits om haar duivels te ontbinden. Zij zorgde voor een stunt met de KV Mechelen Dames, dat verder gaat in de Beker van België.

Mechelen was snel op voorsprong gekomen tegen Club Brugge, maar moest daarna snel achteruit. De ruststand was 1-2, en daar mocht de thuisploeg al bij al tevreden mee zijn.

De vrouwen van Malinwa kwamen echter sterker uit de kleedkamers en bleven druk zetten op de bezoeksters. Het leverde ook op: Lenny Oerlemans met haar tweede van de namiddag en alles te herdoen op de Kleine Malinwa.

Een owndoelpunt (2-3) en strafschop (3-3) later gingen we naar de absolute slotfase van de wedstrijd. Malinwa zette alles op alles, maar alle kansen werden gekeerd. En dus: strafschoppen, want geen verlengingen in de eerste rondes van de Belgische Beker bij de vrouwen.

Daarin was het uiteindelijk Katinka Smits die met een kattensprong zorgde voor de 4-3 eindstand op de elfmeters. Een feestje voor Mechelen, een drama voor Club Brugge.

Beker

 Speeldag 3