Lierse SK Vrouwen - Anderlecht

Lierse sleept Beker van België in de wacht na zege tegen Anderlecht
Redactie vanuit Westerlo
| 0 reacties

De beker van België bij de vrouwen is een prooi voor Lierse geworden. In de finale werd Anderlecht geklopt met 2-1. De champagne mag worden ontkurkt door de dames van Lierse.

Geen mannenvoetbal meer in het Kuipje: Westerlo eindigde vijftiende in de Jupiler Pro League en zo mochten zij half maart al een beetje op verlof. Maar voor de finale van de Beker van Belgïë werden de poorten van het idyllische stadionnetje nog eens opengezet.

Anderlecht en Lierse gingen op zoek naar hun eerste prijs van het seizoen - beide teams maken ook nog kans op de eindwinst in de Super League - en wilden dan ook maar wat graag winnen. Al bleek die dadendrang niet op het veld in de eerste 45 minuten. Het tempo zat er niet meteen in, al was Lierse ook in die eerste helft al de betere ploeg.

Het rendeerde ook. want een goede voorzet vanop de linkerflank werd op het halfuur binnengeknikt door Jana Coryn. Op slag van rust mocht ze vervolgens randje buitenspel nog eens op wandel, goed voor de 2-0. En zo meteen een erg geruststellende voorsprong bij de koffie, want paars-wit had nog niet al te veel laten zien.

Anderlecht kwam nog opzetten, maar Beker voor Lierse

In de tweede helft een gretiger Anderlecht op het veld. Kansen bleven lange tijd uit, tot Wajnblum plots een heerlijke voorzet richting Wiard uit haar benen wist te schudden: 2-1 en plots powerplay van de Brusselaars. Wiard, de ingevallen Awete, Crammer, Carvalhas, ... ze drongen met zijn allen nog aan, maar scoren zat er niet meer in.

Op de counter hadden Coryn en co er ook nog 3-1 kunnen van maken, maar Lemey hield haar netten in de tweede helft proper. De beker is wel - net als vorig jaar - voor Lierse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws