Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 7
Wezemaal - Standard 4-0
Jan Van Looy

Ondanks de vrij hoge eindstand heeft Wezemaal het niet gemakkelijk gehad met Standaard. De Luikse vrouwen kozen resoluut voor de aanval, maar Wezemaal strafte af op de counter.

Standaard nam het initiatief, maar Wezemaal kwam op voorsprong met de eerste kans : Karen Meeus knalde een inzenden langs links in het dak van het doel (1-0). Rond het kwartier moest Tania Vandenhouwe een vrije trap in hoekschop verwerken. Inge Heiremans kon een tweede maal vrij oprukken langs links. De
center bereikte Femke Maes en die kon koelbloedig in de herneming scoren (2-0). Standaard gaf zich niet gewonnen. Tania Vandenhouwe kwam met geel goed weg toen zij de bal met de hand buiten de rechthoek had geraakt.

Annelies Timmermans kon even voor het half uur in het midden vrij oprukken en knalde langs Sofie Van Houtvenne (3-0). Een te zwaar verdikt voor een moedig en  agressief Standaard. 3-0 rust.

In de tweede helft gingen beide ploegen hun kans, zonder dat er echt hoogtepunten waren te beleven. In de slotfase lukte Femke Maes dan nog een doelpunt na knap voorbereidend werk. Eindstand 4-0.

Wezemaal liet dus echt niet veel zien, maar won toch nog vrij ruim. "Hoge eindstanden zijn echt niet nodig", verklaarde coach Vic Crabbé, "we spelen gewoonweg slimmer dan andere jaren".

WEZEMAAL : Tania Vandenhouwe, Liesbeth Hemelsoet, Imke Courtois, Evi Willekens, Tina Van der Auwera, Karen Meeus (68' Kristien Elsen), Femke Maes, Annelies Timmermans, Heiremans Inge (85' Berit Stevens), Hanne Van De Goor, Kristel Verelst (88' Ansje Bogaerts)

DOELPUNTEN : 5' 1-0 Karen Meeus, 18' 2-0 Femke Maes, 27' 3-0 Annelies Timmermans, 88' Femke Maes

KAARTEN : GEEL 8' Maud Coutereels (Standaard), 21' Tania Vandenhouwe (Wezemaal), 53' nr 3 Standaard, 86' Ingrid Vanherle

Meer fotos: van de wedstrijd