Club Brugge
Dames OHL
Datum: 30/08/2008 15:00
Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 1
Nieuwkomer Jabbeke houdt de nul
Jan Van Looy
| 0 reacties
Nieuwkomer Jabbeke houdt de nul

Voor het eerst in haar bestaan mocht Jabbeke aantreden in 1ste klasse. Dit gebeurde op één van de mooiste dagen van deze zomer, zonnig en heel warm. Jabbeke mocht meteen aantreden tegen toch wel een gevestigde waarde in 1ste: Oud Heverlee Leuven.

De thuisploeg kreeg deze week nog een opdoffer te verwerken, Nina Vindevoghel kwetste haar aan de knie tijdens een nationale stage met de -17 en zal een tijdje out zijn. Het was wat schuiven met de posities maar een strijdvaardig Jabbeke wilde haar eerste punten pakken...


Eerste Helft

In de 1ste minuut gevaar van de thuisploeg, Lies Van Hamme speelde Soenita Dumarey aan. Soenita kwam alleen voor de uitkomende keepster maar haar lob ging naast het doel. In de 2de minuut reactie van OHL, centraal door de defensie maar het schot werd gekraakt. Na 5 min terug OHL met een schot, doelvrouw Kizzy Vanbrackevelt ging goed plat. Na 7 minuten terug Jabbeke met Lien Sanders op de flank, de afvallende bal werd overgetrapt dooe Helena Bonte.

In de 14de minuut vrije trap voor OHL, Kizzy tikte de bal in hoekschop. Drie minuten later een dreigend OHL maar Kizzy andermaal goed in de voeten van de Leuvense spits. Na 18 minuten een diepe bal op Plaisier, maar ze werd onderuit getrapt. De vrije trap van Lies vanop 20 meter werd over het doel getrapt. In dezelfde minuut moest de Leuvense keepster attent zijn en dook in de voeten van Isabelle Plaisier voor ze kon afdrukken op doel.

In de 22ste minuut kon Soenita de bezoekende keepster omspelen, haar voorzet/schot werd weggewerkt aan de 2de paal. OHL counterde maar het schot ging hoog over. Na 26 minuten een diepe bal van Sarah Metsu op Lies Van Hamme, ze legde de bal perfect af op de aanstormende Plaisier maar een OHLverdedigster raakte nog met een ultieme sliding de bal en dus weg kans. Na 28 minuten terug kansje voor OHL tegen de achterlijn, Kizzy stond goed opgesteld om de bal te pakken.

Na 36 minuten een vrije trap voor Jabbeke, Lies trapte de bal richting Plaisier die verlengde met het hoofd maar de OHLkeepster pakte. In de 38ste minuut een schot van OHL uit de 2de lijn maar naast. In de 41ste minuut werd Plaisier gelanceerd, haar voorzet werd gepakt door de goede OHLkeepster. Meteen het laatste wapenfeit van deze eerste helft.


Tweede Helft

Charlotte Verstraete verving na de rust Helena Bonte. Jabbeke opende opnieuw het best met in de 46ste minuut een schot van Soenita Dumarey, maar keepster pakte. In de 48ste minuut Plaisier met de pass, Soenita over doel. Na 49 minuten slecht inspelen van Jabbeekse verdediging, OHL kon vrij oprukken maar Kizzy Vanbrackevelt schudde een goede save uit haar mouwen en behoedde Jabbeke voor een achterstand.
Jabbeke reageerde met een hoekschop in de 52ste minuut. Sarah Metsu mocht inkoppen maar een OHLverdedigster haalde de bal van de lijn. In de 53ste minuut Soenita met een schot van buiten de rechthoek maar op keepster. Na 58 minuten kwam Soenita schuin voor doel, met een aflegger probeerde ze Plaisier te bereiken maar opnieuw zat een OHLverdedigster ertussen met een sliding.

In de 62ste minuut de eerste gele kaart van de wedstrijd voor de nr9 van OHL na fout op Lien Sanders. In de 66ste minuut Lies met een pass naar Plaisier die alleen op doel mocht afgaan. Ze schoot de bal echter naast het doel. Een minuutje later een gele kaart voor Sarah Metsu na een broodnodige ingreep net voor het strafschopgebied. OHL werd gevaarlijk met de vrije trap, Kizzy moest de bal wegboksen.

In de 69ste minuut een actie van Plaisier en schot in de korte hoek maar opnieuw de OHLkeepster als spelbreker. In de 72ste minuut een goede actie van Soenita, aflegger naar Plaisier die vrij kon inschieten in leeg doel. De zenuwen deden haar de das om en de bal ging naast de paal buiten. Jabbeke morste met de kansen en het moest oppassen dat ze zelf het deksel niet op de neus kregen.

OHL kreeg 2 grote kansen in de 76ste minuut. Eerst via een inworp kregen ze een schietkans maar deze werd op de ksv-verdediging geknald en hoekschop. Deze hoekschop belandde bij OHLspits die verschroeiend uithaalde op doel, Kizzy schudde opnieuw een superreflex uit haar mouwen en ontzette de bal.

Laatste kans was voor de thuisploeg. Charlotte Verstraete met een schot in de 78ste minuut maar op het dak van het doel. De beide ploegen hadden veel krachten verbruikt in dit warme weer en speelden de wedstrijd uit en hielden beiden de nul op het bord.

Verslaggever - Andy Deceuninck