Dames OHL
staStandard de Liège
Datum: 13/12/2013 20:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Gemeentelijk Stadion oud- Heverlee
Slotoffensief Standard Fémina levert drie punten op in Leuven
Slotoffensief Standard Fémina levert drie punten op in Leuven
Foto: © SC

Standard Fémina leek lange tijd op weg naar puntenverlies op het veld van seizoensrevelatie OH Leuven, maar in de slotfase kon het toch nog de drie punten pakken en zo aan de leiding blijven in de BeNe League.

OH Leuven toonde de voorbije maanden aan dat het geen schrik had van de toppers en wou dus ook tegen Standard Fémina proberen uitpakken met een stunt. Dat moest het wel doen zonder Charlotte Cranshoff doen, zij pakte vorige week haar vierde kaart en was zo geschorst. Hetzelfde voor Vanity Lewerissa bij Standard, die vorige week rood kreeg.

Stevig begin Standard

Vorig weekend ging de wedstrijd tussen OH Leuven en Standard over diverse tongen, door de fout van Ruytinx en de reactie van Carcela. Bij de vrouwen kregen we ook een bits begin, zonder dat het er evenwel over ging.

De eerste paar minuten werden er een vijftal fouten gefloten, daarna kwam het voetbal de bovenhand nemen. De eerste kansjes waren voor Standard, maar meer dan wat corners leverde dat niet op.

OH Leuven op weg naar een stunt

Halfweg de eerste helft viel het doelpunt aan de overkant, als een duiveltje uit een doosje - meteen ook de ruststand. Na de koffie hield Leuven het achterin goed gesloten en het kwam er af en toe mooi uit met enkele lange ballen of combinatievoetbal.

Dat leverde uiteindelijk ook op: na een lange bal kwam er een enig mooie lob en het stond 2-0, OH Leuven leek op weg naar een stunt, Standard Fémina zou co-leider af zijn.

Standard pakt drie punten met slotoffensief 

Maar dat was buiten Standard Fémina gerekend, dat nog alles op alles zetten om minstens een puntje binnen te rijven. Na een luchtduel werd het 2-1 via Schoenmakers, maar daarna hield de Leuvense verdediging goed stand. Het kraakte, maar barstte niet, al moesten verdedigsters de keepster meermaals bijstaan. Biesmans trof ook nog eens de paal, de corners waren niet op een hand te tellen.

Vijf minuten voor affluiten kregen de bezoeksters een strafschop, die Maud Coutereels feilloos omzette. De thuisaanhang was het daar absoluut niet mee eens, maar ze moesten de kelk tot de bodem ledigen. In de slotminuut werd het zelfs nog 2-3 via Tessa Wullaert: een serieuze domper op de intenties van de thuisploeg. Na de aftrap volgde meteen het laatste fluitsignaal. Leuven mist de aansluiting met de subtop, Standard Fémina blijft co-leider met Twente.