Datum: 12/10/2013 15:00
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 7
Anderlecht mist strafschop en speelt gelijk tegen Club Brugge

Club Brugge en Anderlecht hebben in een qua namen klassiek ogend duel 1-1 gelijk gespeeld. Club Brugge kwam op voorsprong, Anderlecht miste een strafschop maar kwam toch gelijk.

Aernout Van Lindt in Aalter

Club Brugge moest het stellen zonder verdedigsters Jody Vangheluwe en Bieke Vandenbussche, beide opgeroepen voor de interlands met de U17 in Duitsland. Daardoor was het was puzzelen achterin bij de thuisploeg. Bij Anderlecht wel de namen op het wedstrijdblad die enigszins konden worden verwacht.

400 supporters - zowat vier keer zoveel als tijdens een normale wedstrijd - zagen Club Brugge de beste start nemen met veldoverwicht, al waren het leeuwendeel van de kansjes voor de koffie wel voor Anderlecht. De bezoeksters konden de neus enkele keren aan het venster steken, maar zonder doel te treffen. Verder dan een vluchtschot van Crammer kwam Anderlecht niet.

Club op voorsprong

Iets voor rust was het dan toch bijna 1-0, nadat Jana Coryn haarzelf vrijspeelde en door de defensie van Anderlecht walste. Haar knal stierf op de onderkant van de lat en ging niet voorbij de lijn. Brilscore aan de rust op die manier.

Enkele minuten na de pauze was het dan toch raak, toen Nicky Van Den Abbeele het dak van het doel vond. De thuisploeg op voorsprong, en ze leken die in eerste instantie vrij makkelijk te kunnen behouden.

Gemiste strafschop

Anderlecht speelde namelijk vrij steriel, terwijl Club Brugge na de voorsprong probeerde te counteren via de lange bal. Enkele keren was er nog dreiging van Blauw-Zwart, maar in het slotkwartier viel de wedstrijd dan toch ten prooi aan Anderlecht, dat er steeds scherper begon uit te komen. Tien minuten voor tijd zorgde dat voor een strafschop. Lezy haalde Lerinckx onderuit op een ongevaarlijke bal en de bal ging - terecht - op de stip.

Paars-Wit kan echter ook bij de vrouwen blijkbaar strafschoppen missen. Crammer mikte naar de linkerhoek, maar Dossche pakte uit met een goede redding. Dat deed ze een minuutje later opnieuw op een hoge bal, waardoor de doelvrouw van Blauw-Zwart de heldin van de namiddag leek te gaan worden.

Dan toch 1-1

Lang bleef de vreugde van Club Brugge echter niet duren. Anderlecht geloofde er ondanks de gemiste strafschop in dat het nog iets kon rapen en bleef aanvallen. Vijf minuten voor tijd zorgde invalster Lerinckx na een bal dwars door de defensie alsnog voor de 1-1.

Een resultaat waar iedereen achteraf misschien wel tevreden kan mee zijn, maar niemand echt mee opschiet. In de stand blijft Anderlecht een puntje voorsprong tellen op Club Brugge, in de middenmoot van het klassement.