Datum: 18/10/2013 20:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 8
Gent klopt Brugge in 'Battle of Flanders'

AA Gent heeft met het kleinste verschil de Battle of Flanders gewonnen van Club Brugge. Daardoor gaat het in de stand op en over de Bruggelingen. Het was ex-Bruggeling Elien Van Wynendaele die het enige doelpunt maakte.

Aernout Van Lindt in Oostakker

AA Gent Ladies en Club Brugge begonnen aan de 'Battle of Flanders' bij de vrouwen, zowat 100 jaar nadat de mannen voor het eerst een episch duel uitvochten. Daarvoor wouden de dames van AA Gent een dikke 2000 supporters op de been brengen, om zo het record van Antwerp te breken op speeldag 2 in de BeNe League.

Het record breken zat er niet in, er daagden een dikke 1000 toeschouwers op voor de strijd, die aanvankelijk vooral op het middenveld werd beslecht. Bij Club Brugge veel dezelfde namen als vorige week tegen Anderlecht, ook Vangheluwe en Vandenbussche - terug van interlandverplichtingen in Duitsland met de U17 - zaten gewoon op de bank.

Gemiste strafschop, deksel op de neus

Club Brugge werd snel de betere ploeg en dreigde vooral via Coryn gedurende de hele wedstrijd. Dat leverde halfweg de eerste helft uiteindelijk een strafschop op. Jaques ging achter de bal staan en schoot rakelings naast, Gent kwam zo goed weg.

Daarna herstelden de dames van Gent Ladies stilaan het evenwicht en dat leidde uiteindelijk ook tot de 1-0. Het was na een vrije trap dat de bal pardoes bij Van Wynendaele belandde, en zij kopte naar de tweede paal koeltjes binnen, meteen de ruststand.

Pompen, niet verzuipen

Na de rust nam Club Brugge in een bitse tweede helft de wedstrijd terug in handen, maar Nicky Evrard redde tot vier keer toe goed de meubelen voor de thuisploeg. De bezoekers waren misschien de betere ploeg, maar Gent hield stand en pakt zo de drie belangrijke punten.

In de stand springt AA Gent op en over Club Brugge. Het heeft nu een puntje meer dan blauw-zwart en pakt een deugddoende en leuke overwinning. En er was Zombie Nation bij, zowel bij het doelpunt als na de wedstrijd. Qua sfeer zat het - op een bommetje of twee-drie na - ook snor in Oostakker.