Dames OHL
Lierse SK Vrouwen
Datum: 14/11/2014 19:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Gemeentelijk Stadion oud- Heverlee
BeNe League: OHL doet zichzelf de das om tegen Lierse, Standard pakt punt in Twente
BeNe League: OHL doet zichzelf de das om tegen Lierse, Standard pakt punt in Twente
Foto: © SC

In de BeNe League werd er vandaag weer gevoetbald. De topper was er eentje in Enschede tussen Twente en Standard, aan Den Dreef ging OHL vruchteloos op zoek naar de eerste punten van het seizoen.

Aernout Van Lindt in Leuven

OH Leuven en Lierse, dat was de strijd tussen de ploegen met de nieuwe coach. Bij OHL was het match twee onder Nico Van Roost, bij Lierse is Daniël Simmes al iets langer de oefenmeester. De Leuvense dames moesten nog op zoek naar hun eerste punten van het seizoen, Lierse had al iets meer ademruimte.

De bezoeksters waren ook de betere ploeg, maar Van Gorp en Mermans konden scherpe voorzetten niet binnenkoppen. De druk werd niet omgezet in echt veel doelrijpe kansen, aan de overkant kon OHL een dik halfuur niets terugdoen.

Gemiste strafschop en owngoals

Tot het een strafschop kreeg, na handspel van Tinne Van Den Bergh. Karen Meeus ging achter de bal staan, Justien Odeurs redde de zwak ingeschoten penalty en harde rebound erg knap. En dan is er dat gezegde dat wie zo'n mogelijkheid mist, vaak het deksel op de neus krijgt.

En zo geschiedde. Een voorzet van Vugts werd door Veerle Van Der Motte in eigen doel gewerkt. Na de rust even een feller OHL, maar de gelijkmaker zat er niet in. Aan de overkant was het wel prijs, al zat er opnieuw een owngoal-geurtje aan via Van Kerkhoven. Zo blijft OHL puntenloos laatste, Lierse pakt 9 op 12 en sluit aan bij het peloton.

Standard pakt puntje in Enschede

In Enschede was het tijd voor de topper tussen Twente (de kampioen van de voorbije jaren) en Standard - telkens de runner-up. Via Yüceil werd het op het uur 0-1 voor de Rouchettes, via toptalent Jill Roord hingen de bordjes tien minuten voor tijd terug in evenwicht.

Andere uitslagen:

Ajax - PSV 2-1
ADO - Telstar 4-1
PEC Zwolle - Club Brugge 1-0 
Anderlecht - Gent begon om 20.30u