Competitie: Super League
Speeldag: Speeldag 9
Anderlecht wint in Genk en is de nieuwe leider ... bij de vrouwen!

Anderlecht wint in Genk en is nieuwe leider in de Super League

In dé topper van de speeldag hielden Lierse en Standard het vrijdagavond op een gelijkspel. En daar profiteerde Anderlecht van: door winst zijn zij nu de nieuwe leider in de Super League.

Genk - Anderlecht 0-1

Anderlecht had het lange tijd niet onder de markt in en tegen de Genk Ladies, maar in allerijl werd wel gewonnen. Een doelpunt van Noémie Gelders in de slotminuten was voldoende voor drie belangrijke punten.

Weytjens slikte nog een rode kaart voor de Limburgse dames, maar toen was de zege voor paars-wit al binnen. Opmerkelijk: Anderlecht slikte in negen duels nog maar twee tegendoelpunten en Lemey hield al voor de zevende keer de netten schoon.

Heist - Tienen 1-1

Via Suenens kwam de thuisploeg snel op voorsprong, maar Cranshoff wist toch nog een puntje mee te pikken voor de bezoekers uit Tienen. Al schieten beide teams weinig op met de puntendeling.

Lierse - Standard 1-1

De heenwedstrijd tussen de twee titelfavorieten was al op een gelijkspelletje geëindigd, ook de terugwedstrijd zorgde voor geen winnaar. Jana Coryn - wie anders - zette de troepen van Lierse snel op voorsprong, na een halfuurtje werd het via een eigen doelpunt 1-1.

In de tweede helft had Lierse nog een twintigtal minuten het overtal na rood voor Vanhamel, maar het kon de bevrijdende 2-1 niet meer scoren. Anderlecht - nu nog op twee punten - kan zo zaterdag naar de leiding springen.

OH Leuven - Gent 0-1

OH Leuven pakte dit jaar nog geen punt en het zit de dames ook niet mee. Voor het halfuur was het uiteindelijk een eigen doelpunt dat het verschil maakte voor de Buffalo's, die zo weer iets steviger in de top-4 plaatsnemen.