KRC Genk Ladies - Anderlecht

Genk en Anderlecht openen Super League met beklijvende partij
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Genk en Anderlecht openen Super League met beklijvende partij
Foto: © Jill Delsaux

We zijn begonnen aan het tweede seizoen in de Super League. In het eerste seizoen kregen we door het systeem met play-offs een erg spannend einde, dat wordt dit jaar opnieuw anders. Vrijdagavond opende het seizoen in Genk.

Zeven ploegen beginnen aan het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er eentje minder dan vorig jaar, waardoor alle teams vier keer tegen elkaar uitkomen zonder play-offs. Een formule die niet meteen doet watertanden, maar die wel de spanning tot op het einde kan garanderen.

Genk en Anderlecht openden het seizoen alvast met een beklijvend duel. Het enige wat we misten na een leuke eerste en een bitse tweede helft was een doelpunt.

Jaques, Wiard en Van Kerkoven kregen kansen voor de bezoekers, maar botsten op keepster Van Houtven. Hanne Merkelbach kwam er aan de overkant het dichtste bij, maar kon niet net bij een scherpe voorzet. En zo was een 0-0 gelijkspel alles bij elkaar billijk.

GENK: Van Houtven, Steyvers (75’ Nulens), Vanschoenwinkel, Loos, Mermans, Calleeuw (70’ Merkelbach), Duijsters, Paulus, Leynen (46’ Kerckhofs), Menten, Weytjens

ANDERLECHT: Lemey, Deloose, Jaques, Van Den Abbeele, Blave, Tison, De Neve, Verbruggen, Wajnblum, Wiard (60’ De Frère), Van Kerkhoven

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws