Eva's Tienen - KRC Genk Ladies

0-1 35' Silke Leynen
0-2 40' Sylke Calleeuw (pen)
Ladies Genk vindt aansluiting bij de top na akker- en ploegwerk bij Tienen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Tienen
| 0 reacties

Ladies Genk winnen bij Tienen met 0-2 dankzij Leynen en Calleeuw

Ladies Genk vindt aansluiting bij de top na akker- en ploegwerk bij Tienen
Foto: © Jill Delsaux

Ladies Genk wilde op bezoek bij hekkensluiter Tienen geen punten laten liggen in de strijd om de topplaatsen in de Super League. En dus was een overwinning enkel voldoende. Makkelijk werd het niet aan de Bergévest.

in het eerste halfuur kregen we aan beide kanten enkele kansjes, waarbij we vooral een trap op de lat van Calleeuw op een open kans aan de ene kant en een kopballetje van Luijks na een prima voorzet van Meers aan de andere kant onthielden. Verder was het de organisatie aan beide kanten die regeerde, waardoor het lang wachten was op een doelpunt.

En de 0-1 viel uiteindelijk ook een beetje uit de lucht. Een sterke Silke Leynen leek te willen voorzetten, maar trapte pardoes over en voorbij Meykens in doel. En voor de rust zou de wedstrijd al helemaal gespeeld zijn, want na (vermeend) handspel van Van Roosbroeck ging de bal op de stip en maakte Calleeuw er ijskoud 0-2 van.

De tweede helft dan? Eerst wat dreiging van de thuisploeg, die zich niet gewonnen gaf en via Meers, Ebodaghe en de ingevallen Eymael tot enkele schoten kwam. Maar die misten precisie of kracht, waardoor een aansluitingstreffer er nooit kwam. Genk van zijn kant speelde het volwassen uit en kwam op kracht steeds dominanter naar voren.

Lien Mermans, Silke Leynen en Sylke Calleeuw kregen wel nog open kansen, maar de bal raakte niet meer voorbij Meykens. Met de 0-2 waren de drie punten voor Genk natuurlijk wel al veilig gesteld. Opvallend ook hoe er in een vrij faire wedstrijd vijf gele kaarten vielen, De Limburgers krijgen volgende week Standard over de vloer, Tienen wil tegen een gehavend Heist eindelijk de eerste zege van het seizoen pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws