Competitie: Super League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Pierre Cornelisstadion

Club Brugge begint seizoen in Super League met overwinning op bezoek bij Aalst

In de Super League stonden op zaterdagnamiddag twee wedstrijden op het programma. Wij trokken naar Eendracht Aalst tegen Club Brugge.

In het Lotto Park heel veel aandacht voor Anderlecht - Standard, maar ook in het Pierre Cornelisstadion in Aalst stond een leuk duel op het programma. De Ajuinen maakten hun debuut in de Super League tegen het Club Brugge van ex-speler en ex-trainer (bij de mannen) Leo Van Der Elst.

Die wilden tegen de eersteklasser van vorig jaar graag met drie punten aan het seizoen beginnen, maar de eerste kans was voor de thuisploeg: Geeraert stond goed in de weg op de poging van Wiard na een leuke dribbel.

0-2

Vanuit een standaardsituatie kwam Club Brugge halfweg de eerste helft op voorsprong via Iliano, daarna was het wachten tot vlak voor rust toen Minnaert vanop de stip de score kon gaan verdubbelen: 0-2, wedstrijd meteen in een plooi.

Na de pauze probeerde de thuisploeg de bakens nog te verzetten - inclusief enkele wissels. Het dreigde, maar kwam tot te weinig grote kansen om echt voor een doelpunt te zorgen. Club Brugge mag zo met de drie punten naar huis na een knappe overwinning.

Guns Celien 90' -
13 Minnaert Marie   90' -